Drukker dan druk maar wel goed

Als ik zeg dat ik het ‘druk’ heb, mag dat de laatste weken absoluut zeer letterlijk genomen worden. Het afgelopen weekend was weer van voor tot achter volgeboekt.

Zaterdag, ons wat verslapen. Opgestaan, honden wandelen, paar inkopen doen. Middageten. Strijken. Om 14u30 de eerste film voor ons dit jaar op het Filmfestival. 16u30 terug thuis, opnieuw honden wandelen, nog wat boodschappen doen. Koken, eten, afwassen en dan om 19u30 mijn wederhelft de deur uitgeleid voor zijn verrassing. Twee straten voor we onze bestemming bereikten, had hij het ineens door, ‘zeg, was het niet die nieuwe show van Henk?’. Inderdaad, en de kaartjes die ik daarvoor had besteld waren dus de verrassing. Het was een goeie verrassing, veel bekend volk die avond in Arca, zelfs mijn baas, dat laatste niet echt verwacht.
Karton had een strak tempo, en het uur en twintig minuten was voorbij eer ik het doorhad. Ik heb enorm hard moeten lachen, en thema’s als verbouwen, settelen, het was allemaal veel te herkenbaar. Maar verschrikkelijk grappig en echt knap in elkaar gestoken. Dus, mensen, gaat dat zien, binnenkort in een zaal bij u in de buurt.

We konden echter niet blijven na de voorstelling, omdat we om 22u30 al in de cinema aan de andere kant van de stad moesten zijn voor de tweede film, The Escapist. Schitterende film trouwens, zoals ik hier eerder al schreef.

Zondag had ik gedacht het rustig aan te kunnen doen tot de volgende filmfestivalfilm om 17u gepland was, maar daar had mijn schoonbroer een stokje voor gestoken toen hij ons vrijdagavond op de valreep nog uitnodigde voor een feestje in hun nagelnieuwe nieuwbouw huis (dat we nog niet hadden gezien!!) ter ere van de 55e verjaardag van mijn schoonmoeder, niet te missen dus. Eerst nog snel de honden uitlaten (een constante in ons leven) en bloemetjes kopen, dan nog sneller een artikel uit mijn mouw schudden voor Het Project en op naar de laatste bbq van dit jaar.

Het huis van mijn schoonbroer was echt knap. Ze hadden een smal maar lang stukje grond gekregen, en hadden een architect ingeschakeld die gespecialiseerd was in moderne stadswoningen. Het resultaat mag er zijn, een strak maar supergezellig huis met een originele indeling, zo is de beneden een grote open ruimte met de keuken in het midden, aan een kant de zithoek en aan de andere kant de eetkamer. Een vide en groot raam zorgen voor veel licht. Knap!

Het werd natuurlijk weer later dan gepland, hoe gaat dat op zo’n feestje, en het was al 16u20 eer we weer naar Gent aanzetten. We raakten nog net op klokslag 17u in de cinema voor het lichtvoetige en ontspannende Ciao Bella. Tussen die film en de volgende hadden we een krap anderhalf uur tijd, dus het werd een snel broodje op weg naar de andere cinema en dan plaats houden voor vrienden in een zaal die al snel volliep. Wat ik van de film Vinyan vond, kon je hier ook reeds lezen. Na de film nog wat gezellig nakeuvelen, dan nog de douche in, en hop, het was alweer 1u eer ik in mijn bed stak…