Eelt en Alhambra Container

De Gentse Feesten zijn vermoeiend…

Onze dag gisteren zat propvol. Uitgeslapen, zéér belangrijk op een verlofdag, dan met de honden de halve stad door op zoek naar een bakker die niet gesloten is. Tijdens de Feesten zijn immers alle bakkers en slagers in onze buurt gesloten, waar de supermarkten, restaurants en sommige winkeltjes dan weer 24u/24 open lijken. Op de terugweg beide honden een eind moeten dragen wegens veel te warm voor hen… Ze kunnen niet tegen de kou, maar ze kunnen evenmin tegen de hitte, onze twee langpoothelden.

In de namiddag kwam mr Cms dan op bezoek om wat te gaan chillen in het Baudelopark en een toertje te doen door de stad. Veel volk overal, soms schoon volk, soms niet, lol.
Gekookt, gegeten, de hongerigen gespijsd en dan was het al tijd om naar de Capitool te trekken, alwaar we ein-de-lijk eens een voorstelling van Wouter Deprez konden meepikken. We hebben al zeker vijf keer voornemens gemaakt om te gaan kijken, maar in Gent zijn ’s mans voorstelling sneller uitverkocht dan wij blijkbaar kunnen bellen voor kaartjes…

Eelt heette het stuk, en aangezien het over de vader van Deprez ging, moest iedereen zich voorstellen dat hij/zij zijn/haar vader was… Het was echt heel leuk, goed gelachen, en ook wel heel blij dat wij niet bij de slachtoffers waren die eruit gepikt werden, al is Wouter best wel mild voor zijn publiek, niemand werd echt zwaar belachelijk gemaakt… Soms was het ook wel ontroerend, als de moeder van iemand in het publiek pas zeer recent overleden was en het plots daarover ging, of als Wouters vader op het eind zelf opkwam en een liedje zong. Echt schoon.

Later die avond, veel later, om 23u, trokken we naar het Sint Pietersplein voor een dansvoorstelling (Alhambra Container van Osmosis Cie) in het kader van MiramirO, het straattheaterfestival. Er was weinig volk, maar het was echt indrukwekkend, moderne dans van niveau in combinatie met audiovisuele elementen en … vorkheftrucks en containers. Chique, zeker een aanrader. Ook de locatie was machtig, het stille, majestueze plein met de eeuwenoude abdij die uittorende boven de dansers, de warmte lentenacht, de stilte met op de verre achtergrond de feestende massa, it’s magic! Een vollediger verslag + foto’s vind je op de vertrouwde stek!

Deze namiddag hebben we nog wat theater meegepikt, zij het van ver en onvrijwillig. In het parkje waar we wat lagen te lezen in de schaduw speelde blijkbaar Woestendam, een entertainende voorstelling voor kinderen, het zag er echt leuk uit. Al werd Figo een beetje bang van het lawaai en de rondrennende acteurs… Daarna nog wat door de stad gezworven, een zalige muntthee en Turkse (Marrokkaanse??) gebakjes gegeten bij de Baudelo, en straks weer de stad in. Zo is het leven schoon zie…

Een gedachte over “Eelt en Alhambra Container

Reacties zijn gesloten.