Gentse Feesten 2008

Ik heb er nog geen zin in, in de Feesten. Zelf zie ik alvast twee redenen:
– er is geen Boomtown. Boomtown, zoals in het supergoeie en compleet gratis festival achter mijn hoek, met een uitstekende programmering van de Beste binnenlandse en enkele uitstekende buitenlandse groepen, zoals in de plaats waar ik doorgaans 90% van mijn tijd doorbracht. Ik mis het nu al…
De vervanger, Boombox, is betalend en kan me niet echt bekoren. Dat wordt dus serieus zoeken naar een alternatieve pleisterplek…
– Vorig jaar zeven maanden halftijds gewerkt, dit jaar volledig voltijds, maar dus slechts 17.5 dagen verlof, waarvan er na aftrek van mijn gepland verlof van één week in september nog 4.5 overschieten. Oftewel, voor het eerst in jaren zullen de Gentse Feesten geen verlofperiode zijn, geen vakantieparadijs in eigen stad, maar op tijd mijn bed in en ’s morgens tussen het vuil en de dronkelappen naar het station waggelen. Toch wel een domper op de feestvreugde.

Desalniettemin (schoon woord, niet?) begin ik toch met het uitstippelen van een feestenparcours. Staan alvast op het programma:
– Vijf straattheatervoorstellingen, meer info, check de site.
– Absynthe Minded en The Partchesz in de Charlatan
Wouter Deprez in de Capitole

Vergeet trouwens niet dat de Feesten uitgebreid in woord en beeld verslagen zullen worden bij Het Project, waar voor de gelegenheid tientalle extra medewerkers worden ingeschakeld, een hele onderneming!