Dag meneer de deurwaarder!

Enkele weken geleden kwam ik thuis, om een dagvaarding van de deurwaarder in mijn brievenbus te vinden; in oktober word ik verwacht in het vredegerecht. Ik zou van mijn stoel gevallen zijn, ware het niet dat ik die vuile brief rechtstaand las. Het ziekenhuis schreef dat ze na herhaaldelijke aanmaningen en een aangetekend schrijven mijn halstarrige weigering om 17€ te betalen beu waren, en dat het nu dus voor de rechter zou komen.

Make my day!

Uiteraard heb ik nooit een aanmaning gezien, laat staan een aangetekend schrijven. Ik ben geen wanbetaler meneer, ik betaal mijn rekeningen zelfs altijd en op tijd, ik, de braafste burger die er is. Toch op dat gebied anyway.

Ik weet wél waar het over gaat. In november 2006 ben ik geopereerd aan mijn wijsheidstanden, en tot op de dag van vandaag wacht ik op de factuur daarvoor. Alle formaliteiten bij de verzekering zijn al anderhalf jaar aangevraagd en geregeld, maar die factuur, die kwam er nooit. Tot nu dus, zo blijkt.

Enfin, ettelijke telefoontjes naar advokaten die nooit te bereiken waren en ook nooit, zoals beloofd, terugbelden, leert ons dat het ziekenhuis zijn rekening naar de buren heeft gestuurd. En aangezien dat studenten zijn, hebben die blijkbaar nooit al die rekeningen in onze brievenbus komen steken, of hadden die niks door, zo snugger zijn ze niet.

Ik zal dus braaf de openstaande rekeningen betalen, maar geld van deurwaarders en gerechtskosten of andere procedurerommel, die betaal ik niet. Want anders kunnen ze mij even goed morele schadevergoeding betalen voor het schrikken bij die brief van de deurwaarder, lol.

5 gedachten over “Dag meneer de deurwaarder!

  1. Amai, ik zou daar precies ook niet goed van geweest zijn.

    En die extra kosten zou ik ook niet betalen. Jouw schuld niet dat ze hun rekening verkeerd gestuurd hebben!

    Like

  2. uw huisnummer dus niet goed opgeshrevne of voorgelezenof gedicterd ofzo? 7 9 kan gebeuren en studeten zijn achterlijke wezen sidd
    milaar vooral met de speciën naas tu hebt je’t idd niet god getrofefn, maar is alles ok nu?

    Like

Reacties zijn gesloten.