Kleine honden gevaarlijker dan grote

Wat elke hondenliefhebber waarschijnlijk al lang wist, is bevestigd in een onderzoek dat vandaag de kranten haaldde; grote honden zijn niet enkel stiller dan kleine keffers, ze zijn ook veel minder agressief.
Een Amerikaanse universiteit bevroeg zo’n zesduizend hondeneigenaars, en stelde op basis daarvan ranglijsten op van meest en minst agressieve honden.

De meest agressieve honden zijn:
1. de teckel, nochtans schattige kleine buishondjes, maar beruchte enkelbijters.
2. de chihiahua, de kleinste der honden en tegenwoordig populair bij bepaalde vrouwen
3. de immens populaire jack russel; oorspronkelijk een boerderijhond en rattenvanger die vrij kon loslopen op een ruim grondgebied, tegenwoordig populair bij gezinnen met kinderen; een foutere keuze kan bijna niet.

De minst agressieve honden dan:
Bassets (oftewel van die immense buishonden), golden retrievers en hun neefjes de labradors en (uiteraard 🙂 )greyhounds.

4 gedachten over “Kleine honden gevaarlijker dan grote

 1. Kleine honden hebben gewoon een groot egoprobleem. Lassies zijn ook brave doggies.
  Zie foto hiernaast.

  Like

 2. Kleine honden hebben gewoon een groot egoprobleem of napoleoncomplex…
  Lassies zijn ook brave woefers, zie foto hiernaast. Maar de baasjes hebben ook een aandeel in het karakter van hun dierlijke blaffer…

  Like

 3. De onze is wel best lawaaierig, I admit. Maar agressief, nooir! Het ebestje weet niet eens hoe ze zou moeten bijten. Spelen wel, en lichtjes met haar tandjes wrijven als je met haar favoiete knot trekt, maar zelfs met kindjes die consequent met een vermanend vingertje in haar oogjes proberen prikken of haar venijnig nijpen, geeft ze geen kik.
  Maar ik heb haar van in den beginne geleerd om niet stout te reageren als we aan haar oren trekken of staart, of eht nu pijn doet of niet.
  En die voorbereiding loont heel erg.

  Like

 4. Vorige week zaten we op vakantie in B&B waar er twee greyhounds rondliepen. Zalige beesten ! Ik vond het eerlijk gezegd niet zo’n mooie honden, maar ze hebben me verdorie serieus weten te charmeren ! Net zo’n sprekende ogen als een labrador !

  Like

Reacties zijn gesloten.