Woon-werk vervoer

Dikke, dikke, dikke miserie om op het werk te raken de laatste weken. Met in een sterrol, de totale onkunde van de NMBS.
Een overzicht van deze week.

Op maandag lopen de dingen vlot.

Dinsdag is het echter de grote staking. Met de auto dan maar. ’s Morgens doen we er 1u15 over, wat aanvaardbaar is. ’s Avonds kost dezelfde verplaatsing me 2u; eerst met de tram tot bij mijn wederhelft, dan vlotjes Brussel buiten om dan halverwege in de file van een ongeval terecht te komen en een half uur te verliezen. Balans van de dag: 1u30 vertraging door files.

Woensdag dan, ’s morgens met de auto meegereden, alles vlot. ’s Avonds een uurtje recup genomen, om dan in het station opnieuw in de chaos terecht te komen.
Door een stroompanne achter mijn station wordt mijn trein omgeleid en stopt hij niet in de plaats waar ik moet zijn. Het wordt wachten op de volgende trein, twintig minuten later. Die trein wordt aangekondigd met een vertraging van vijf minuten, wacht neen, even later is het al tien minuten.
Vlak voor de trein het station binnenrijdt, komt opnieuw de melding dat hij wordt omgeleid en niet zal stoppen waar ik moet zijn, gevolgd door de mededeling dat de reizigers van enkele verderop gelegen stations de bus moeten nemen in mijn station. Pretty weird om ergens een bus te nemen als de trein er niet stopt? Iedereen kijkt verbijsterd, maar uiteindelijk besluit ik de trein toch maar te nemen, we zullen wel zien of hij stopt of niet.
Met een dik half uur vertraging kom ik uiteindelijk aan, ik had beter geen recup genomen…

Vanochtend weer van dattum, weer een half uur vertraging. Mijn trein wordt eerst met 11 en dan met vijftien minuten vertraging aangekondigd. Op de koop toe wordt hij hervormd tot stoptrein omdat de stoptrein van 20 minuten eerder is afgeschaft. En als klap op de vuurpeil blijft hij nog eens vijf minuten staan ergens ten velde. Balans: een uur vertraging op twee dagen, so far.

Ik denk dat je tegenwoordig zelfs met de fiets sneller in Brussel staat. Of te paard. Dat zou nog eens plezant zijn…

Ik heb alvast van de vertraging van vanmorgen gebruik gemaakt om aan te schuiven aan het loket en mijn sorry-pas te bemachtigen. Al zouden ze voor al die shit van de laatste maanden beter een gratis abonnement geven dan één onooglijke sorry-pas…

3 gedachten over “Woon-werk vervoer

  1. Jaja, met de trein is het altijd een beetje reizen hé. Tot twee jaar geleden moest ik ook naar het werk pendelen met de trein en ook altijd hetzelfde liedje. Ben ik blij dat ik dat niet meer moet meemaken. Sterkte, want ik heb het donkerbruine vermoeden dat het einde van de NMBS-miserie nog niet in zicht is…

    Like

Reacties zijn gesloten.