New York City: vrijdag 18/04

Na amper drie uurtjes slaap kruipen we om 5u45 ons bed uit. Dat doet verdomd veel pijn. Het grote avontuur in het vooruitzicht verzacht de pijn gelukkig aanzienlijk. We hebben besloten met het openbaar vervoer naar de luchthaven te gaan; met de koffer en sporttas naar het station sleuren, daar twee treinen op en een klein anderhalf uur later staan we in Brussel Nationale Luchthaven.

We kunnen al bijna meteen inchecken. Aan de balie van American Airlines is er geen file, we kunnen bijna meteen naar de desk. Vlak voor de balie worden we tegengehouden door een norse blonde die onaangekondigd een spervuur van vragen op ons afvuurt, genre van wie is de koffer, wie heeft hem ingepakt, waar heb je de koffer vannacht bewaard, is hij onbewaakt geweest op een moment,… Dan checken we in en krijgen we onze boarding pas.

We vervolgen meteen ons parcours; door de douane (gelukkig gaat er geen alarm af aan de metaaldetector deze keer, ik heb mijn broeksriem thuis gelaten) en dan de lange weg naar de gate. Daar een kwartiertje wachten en we mogen op het vliegtuig. Alhoewel het aan boord gaan in groepen verloopt, staat er toch een ongeduldig groepje te dringen aan de balie, tevergeefs, want als wij (in groep 3) 10 minuten later probleemloos aan boord gaan, staan ze er nog altijd.

Onze boeing 767 blijkt oud en krap van beenruimte, maar verder wel in orde. Er worden twee (helaas bijzonder slechte) films gespeeld, er is een muziekkanaal of 5 en iedereen krijgt een kussentje en een dekentje. Het personeel is ietsje ouder, maar zeer vriendelijk, we zijn zeer content van de service bij American Airlines. Ook het eten is dik in orde, wat toch zelden voorkomt bij een vliegreis. We krijgen een vrij uitgebreid middagmaal en een uurtje voor het landen nog een stuk pizza. Ook mijn vegetarisch eten is tip top en wordt probleemloos bij mij afgeleverd, ik heb het al anders geweten.

Na 7u40 vliegen komen we aan op JFK. Ter plaatse is het nog maar 13u, dat is even wennen, onze bioklok staat nog op 18u!

We stappen over op de Airport Train, een supervlotte en niet te dure manier om naar het centrum te reizen; rechtstreeks vanuit de luchthaven een treintje op dat op ons tien minuten tijd naar Jamaica station in Queens brengt. Het enige probleem was dat de trein uitzonderlijk met problemen kampte en twintig minuten bleef staan eer hij vertrok, en dat terwijl ik een tshirt, trui en winterjas aanhad en de plaatselijke temperatuur 27°C was…
In Jamaica Station betaalde we de fair van $5 en kochten van het behulpzame personeel meteen een metrokaart voor een week van amper $25, echt geen geld. Eerst nog de LIRR trein naar Penn Station, nog eens een kwartiertje trein door de suburbs waarbij we na een tijdje de skyscrapers in de verte zagen opdoemen, mooi. In Penn Station even zoeken welke metrolijn ons naar ons appartement zou brengen, en dan de metro op, nog vijf minuten stappen en we waren reeds op onze bestemming, Jack and Judy’s Bed and Breakfast in de Upper West Side, Manhattan.
20080424_0126web

We logeerden in een studio op de tweede verdieping van een typische brownstone building van een eeuw oud. Ons appartement lag aan de achterzijde en had als enige een groot terras, waar we direct een uurtje op adem kwamen. Uniek, vogels horen fluiten en verder volmaakte stilte en een zee van zon knal in het centrum van New York. Nooit gedacht!
20080418_0006web

Na omkleden naar een meer zomerse outfit maakten we een wandeling naar Central Park, amper twee straten verder. Het bleek er druk, joggen lijkt zowat de nationale sport te zijn. Ik had echter last van een enorm stekende koppijn die zelfs een pijnstiller niet kon bedwongen, en na een half uur keerden we al terug naar ons rustig terras, waar we onze onderweg gekochte sandwich opaten en ik nog wat in de zon zat te mijmeren.

Om 19u kon ik dan mijn ogen écht niet meer openhouden, en dook ik snel ons bed in, compleet uitgeput viel ik meteen in slaap om pas twaalf uur later weer wakker te worden…

4 gedachten over “New York City: vrijdag 18/04

Reacties zijn gesloten.