Wijvenweek 6 Wat mannen niet begrijpen

ww_logo_120x120
De thema’s worden precies elke dag iets lastiger. Hoogst waarschijnlijk zijn er wel van die typische vrouwendingen die mannen niet begrijpen, maar ik kom er nu gewoon echt niet op. Bovendien hou ik eigenlijk niet van die cliché-bevestigende toestanden. Ik ben een grote fan van zo weinig mogelijk rolpatronen en zo veel mogelijk gewoon jezelf zijn. Ik denk dat mannelijk-vrouwelijk een continuüm is waarop elke mens ergens een plaatsje heeft, en dat elke mens zowel mannelijke als vrouwelijke kantjes heeft. En dan is het moeilijk nog veel te schrijven over dingen die mannen niet begrijpen.

Zo denk ik dat mijn wederhelft zo goed als alles aan mij goed begrijpt ondertussen. Misschien niet van dag één, maar nu wel. Zo moeilijk is dat dus allemaal niet.

Maar kom, ik zal toch nog enkele kleine dingetjes verzinnen.

Zoals dat wanneer wij vrouwen komen uithuilen, dat we dus geen oplossing verwachten. Dat weten jullie zo onderhand wel zeker?
Als er een oplossing is, dan weten we die heus zelf wel te vinden. Alles wat je zegt, hebben wij eergisteren al bedacht, dus geef het alsjeblief op. Wat we verwachten? Een sterke arm, een lieve glimlach, een knuffel en vooral een oprecht luisterend oor. En neen, we zijn niet aan het zagen, dat doen we immers nooit. Luister naar ons, respecteer ons, en je zal zien dat na een half uurtje de lucht weer is opgeklaard en alles ok is. En we het probleem verder zelf wel oplossen.

Mannen denken meestal dat zij de jagers zijn. Vergeet het dus maar. Op het moment dat een man beslist een ‘move’ te doen bij een meisje, heeft dat meisje doorgaans drie uur tevoren al beslist of ze dat ziet zitten of niet. Op dat gebied houden wij vrouwen de touwtjes strak in handen. We weten perfect wat we willen, en wat niet. Wat niet betekent dat dit een vrijgeleide is om als man op je luie kont te blijven zitten. Eerder het tegendeel. Een vrouw geniet ervan om versierd te worden, dat er moeite gedaan wordt, dat je haar het gevoel geeft dat zij het meest prachtige, unieke wezen op aarde is. Neem dus zeker initiatief, maar denk alsjeblief niet dat je de meest macho vent ter wereld bent als een vrouw ingaat op je avances.

Complimentjes werken dus. Ja, óók als we een oud lor aanhebben en ons haar al drie dagen niet meer gewassen is. Ook dan willen we mooi en sexy gevonden worden. Maar je moet het wel ménen. Zeggen dat iets knap is terwijl jij zo goed als zij weet dat het op niks trekt, dat hebben we dus wel door…

Wat willen vrouwen nu, een nieuwe man of een stevige macho?
We willen het allemaal! Net zoals jullie een vriendin willen om je zorgen mee te delen, een hoer in bed, een elegante dame om mee uit te pakken, een kwajongen om mee te boeren en te gieren en een moeder voor je kinderen, zo willen wij ook een nieuwe man die wast en strijkt, een kerel waar we ons veilig en geborgen bij voelen, een maatje dat ons aan het lachen brengt, een beste vriend, een sexy gespierde minaar en een vader voor onze kinderen. Je ziet het, zo verschillend zijn wij vrouwen niet van jullie…

Een gedachte over “Wijvenweek 6 Wat mannen niet begrijpen

  1. Met die laatste paragraaf ben ik het roerend eens! Al denk ik dat het, voor beide geslachten, toch wishfull thinking blijft.. Ach ja, perfectie is ook maar saai 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.