Wijvenweek deel 3: mannen…

ww_logo_120x120
Ik kan me voorstellen dat de niet-wijven de wijvenblogs vandaag met extra aandacht in de gaten houden, aangezien zij vandaag het onderwerp vormen… Het is plezant bloggen trouwens, in deze wijvenweek, en al even plezant rondkijken en lezen wat iedereen met de thema’s doet.

Maar om terug naar de essentie van vandaag te komen, mannen dus. Om het extreem kort samen te vatten: mannen zijn lekkere dieren.
Maar daar is het natuurlijk allemaal niet mee gezegd, net zoals wij vrouwen meer zijn dan een collectie borsten en billen in een mooie verpakking, zijn ook mannen meer dan die strakke kont en dat lekkere lijf, toch!

Toch ga ik nog even lekker oppervlakkig door, nu de kans er is, moet ze gegrepen! Dat de ideale man niet bestaat, dat wisten we al lang. En dat hetgeen voor mij het meest de ideale man benadert mijn wettelijke wederhelft is, is ook best geruststellend. Dat de wereld desondanks voor 50% uit mannen bestaat, maakt het leven er alleen spannender en interessanter op.

Wat voor mij mooie mannen zijn? Dat verandert van dag tot dag. Geen echte regels op dat gebied, maar misschien wel enkele constanten.
Lang haar is voor mij redelijk onmogelijk om te weerstaan. Donker haar liefst, en hoe langer hoe beter, maar andere kleuren zijn zeker geen bezwaar. Echt volkomen onweerstaanbaar…
Ik hou ook van smalle mannen. Enkele kilo’s te veel op de verkeerde plaatsen is een enorme afknapper. Ik hoef niet perse de typisch mannelijke brede stoere bast, een man mag best slank zijn, zo lang het een beetje mannelijk blijft. Al moet ik toegeven dat hier de laaste twee jaar verandering is gekomen; ik merk bij mezelf dat ik de laatste tijd een stuk gevoeliger ben geworden voor de machostevigeoppermannetjespieren die me vroeger helemaal niets zeiden, genre Sawyer uit Lost ofzo… Rare evolutie vind ik zelf.
Een andere afknapper is te veel lichaamshaar. Ik hou van mannen zonder veel borst- en ander lichaamshaar. En al zeker geen nek- of rugtapijtjes, geen snorren en baarden, niks van dat allemaal.
Ik hou van mannen met smaak; mannen die leuke kleren aanhebben zonder modepopjes te zijn; mannen met goede muzieksmaak, mannen met goede smaak in eten, kunst,…
Ik hou van imperfecties, van karakter, van charisma, van eigenzinnigheid.

Ik hoorde eens een man vertellen over zijn ‘meisje van de dag’, elke dag kon hij verliefd zijn op een ander meisje, gewoon iemand die hem passeerde en die kriebeltjes losweekte. Dat heb ik ook wel. Ik kan puberaal beginnen giechelen als ik een mooie man zie. Een goedgemikte blik in mijn ogen kan mij drie dagen lang op wolkjes laten lopen. Een mooie jongen op de trein, in het park, op straat, kan me het gevoel geven dat ik leef, kriebels in mijn buik, de zin om op jacht te gaan,… Zeker in mijn studententijd kon ik iedere dag op een ander ‘verliefd’ zijn.
In Humo vragen ze in de zomermaandan altijd naar de favoriete one-night stand. Jongens, ik kan er gerust tien opnoemen! Denk maar aan Stef-Kamil Carlens, van Zita Swoon, Philip Bosschaerts van Mintzkov, Mauro Pawlowski van dEUS of als het internationaler mag, Josh Homme van Qotsa of Johnny Depp. Al begint die laatste me wat oud te worden; ik hou niet van oudere mannen, lol.
En stel je me die vraag morgen, dan gaan het er vijf andere zijn. Misschien die mooie jongen die ik van’t weekend zag passeren, misschien die krullenkop vanmorgen op de trein, who knows.

En het zaligste van allemaal? Dat is weten dat er honderden mooie, leuke, aantrekkelijke en onweerstaanbare venten zijn die het leven spannend houden en waar je naar kan kijken, maar weten dat de beste van allemaal thuis zit, en dat die je nog graag ziet ook… Ha!

Dit is een postje in het kader van wijvenweek. Blijf hier vooral niet hangen, en check ook wijvenblogs.be voor meer van hetzelfde, maar dan helemaal anders.

3 gedachten over “Wijvenweek deel 3: mannen…

  1. Wees er maar zeker van dat de niet-wijven dit onderwerp aandachtig volgen. Nu ja, ik doe dat toch.
    Altijd interessant om te weten wat het andere geslacht van ons vindt, zonder dat we de subtiele hints moeten proberen ontcijferen (wat ons zelden lukt). We kunnen er altijd van bijleren 😉

    Like

  2. Ja Josie, ik moet je nu weer eens helemaal bijtreden. En respect meid dat je dat met veel gemak zegt: hoe graag je naar mannen kijkt (want eerlijk gezegd tot nu toe bleek dat niet zo uit je blog). het lijkt me dat je potverdekke een beetje een flirtkont bent (al was eht maar dat je soms ook wel eens verdwaalt in de blik van zo een knapperd). het moet gezegd: u bent een vrouw naar mijn hart!

    Like

Reacties zijn gesloten.