Wijvenweek 2: shoppen!!!

Misschien wel het leukste thema van allemaal?
Hier alvast een foto van mijn meest recente aanwinst, het mag dan wel sneeuwen, mijn zomersandalen staan al klaar…
schoenen

Ik ben zeker geen shop-aholic, ik ga niet elke week, waarschijnlijk zelfs niet elke maand shoppen, maar af en toe, dan moet het gewoon. Dan ben ik niet content eer ik gevonden heb wat ik zoek.

Schoenen nemen daar uiteraard een speciale plaats in. Welke vrouw is nu niet verliefd op mooie schoenen… Zelf ben ik daarin vrij a-typisch denk ik. Ik heb twee voorkeuren, en die liggen mijlenver uiteen.
Ofwel wil ik stevige, stoere, alle terreinschoenen waar ik alles mee kan doen. Meestal komt dit neer op mijn Doc Martens, die ik nu al zo’n twaalf jaar trouw draag, winter en zomer. Ik kan er alles mee: 15km wandelen, rennen, paardrijden, bergwandelingen, door de plassen springen, in de zon liggen. Ik draag ze zowel onder een oude broek als onder een kort rokje. Ik ben eraan verslaafd.
Zijn het geen Doc Martens, dan kan het niet vrouwelijk genoeg. Ik geloof niet in tussenoplossingen. Ofwel ga ik voor comfortabel, en dan mag het heel comfortabel, ofwel wil ik hoge hakken en elegantie ten top. En dan kom ik bij mijn vijftien paar schoenen die meer in de kast staan dan erbuiten wegens niet geschikt voor zeer ver mee te stappen. Voor de zomer heb ik minstens vijf paar als nieuw uitziende fijne sandaaltjes, elk jaar moet ik een nieuw paar hebben. Schitterende schoenen, maar niet geschikt om bijvoorbeeld mee naar het werk te stappen of de honden uit te laten; ik heb nog littekens van de keren dat ik het heb geprobeerd (ik heb enorm slechte voeten en mijn blaren genezen niet).

Deze sandalen nu zijn 100% gekocht met de bedoeling als tussenoplossing te fungeren; die waarin ik dus eigenlijk niet geloof, maar kom… Ik hoop echt dat ik dit jaar eens naar het werk kan op een warme zomerdag zonder blaren en zonder mijn zalige maar ietwat lompe Teva sandalen of warme Doc Martens. Ik ben benieuwd of het zal lukken… Ik vind ze alleszins wel mooi, al moet ik toegeven dat er in de winkel enkele exemplaren met leuke hakjes nog net ietsje harder stonden te roepen…

De winter is minder lastig, dan zijn er de botjes, en daar kan je dikke kousen in dragen. Wat zorgt voor zalige hoge hakken genot, en geen pijn. Vorige week heerlijk afgewisseld tussen mijn hoge botten, de halfhoge en de nieuwste, een paar enkellaarsjes. De max. Van mij mogen botten nog dertig jaar ‘in’ blijven, want ik draag niets liever.

Maar het ging dus over shoppen. Shoppen is niet gemakkelijk, wisten jullie dat? Ik kan immens gefrustreerd zijn wanneer blijkt dat hetgeen in mijn hoofd zat, in geen enkele winkel te koop is. Wanneer een hele zaterdag de mensenmassa trotseren resulteert in geen enkele aankoop die naam waardig. Wanneer alles wat ik probeer me niet aanstaat, en de winkels gewoon de grootste rommel lijken te verkopen. Bijzonder boos en bloeddorstig word ik daarvan, en soms ook gewoon triest. Niets zo ontmoedigend als in een klein, stinkend, heet pashok staan en alles wat je past als lelijk moeten bestempelen.
Maar zo diep de dalen, zo zalig het genot wanneer het wél meezit, en ik na een dag zwoegen het perfecte topje of de meest zalige rok heb gekocht, een echt jachttrofee…

Shoppen is trouwens broodnodig. Want wanneer ik zeg dat ik ‘niets heb om aan te doen’, dan meen ik dat ook voor de volle 100%. Ook al beweert mijn wederhelft dan dat mijn kleerkast uitpuilt met mooie dingen, zo erg zelfs dat ik stukken van zijn kleerkast begin aan te slaan, dat is gewoon pertinent onjuist. Daar mogen wel kleren hangen, maar het zijn gewoon niet de juiste op dat moment! Geen man die dat lijkt te begrijpen. Maar daar kom ik later nog wel eens op terug…

Dit is een postje in het kader van wijvenweek. Blijf hier vooral niet hangen, en check ook wijvenblogs.be voor meer van hetzelfde, maar dan helemaal anders.

3 gedachten over “Wijvenweek 2: shoppen!!!

  1. Met dit winterweer heb ik helemaal nog geen zin in lenteshoppen, maar als het zonnetje begint te schijnen zal ik mijn scha wel inhalen.

    Leuke sandaaltjes trouwens!

    Like

Reacties zijn gesloten.