Banana African Queen

Zaterdagochtend mooi weer, dus besloten om naar zee te gaan. Mijn ouders hun appartementje is ondertussen helemaal in orde gezet, en ik moet het zeggen, veel mooier afgewerkt dan ons huis, dat na 2.5 jaar nog steeds onafgewerkt en rommelig is, om niet te zeggen in identiek dezelfde droeve staat als de dag dat we verhuisd zijn…
Maar mijn ouders dus; ze hebben dat goed gedaan; mooie, lichte tijdloze meubels, mooie kleuren aan de muren, mooie lampen, een mooie grote flatscreen tv, chique boel!

Na een snelle spaghetti zijn we het strand op getrokken, stappen en blijven stappen, het was exact drie uur later als we weer op het appartement waren, en al die tijd niets anders gedaan dan gewandeld.
Het strand zo goed als leeg, en het was aangenaam warm, ideaal wandelweer.

Deze keer hadden mijn ouders ook voor het eerst hun eigen honden bij, en waren we dus met vier mensen en evenveel viervoeters.
Labrador op leeftijd Simba mocht loslopen, net zoals onze Luca, maar de twee andere moesten aangelijnd blijven, wat soms tot frustraties leidde, maar ja, het is niet anders.

Luca is helemaal veranderd sinds Figo haar de laatste keer op het strand heeft neergejaagd; vroeger stormde ze weg toen de lijn losging, naar elke hond crossend, nu bleef ze de hele tijd in onze buurt, rustig dravend, ons in de gaten houdend, af en toe eens naar een andere hond lopen maar nooit langer dan 1 minuut daar blijven, en direct komen als we haar roepen… Echt helemaal anders dan in het begin, toen ze er in racegalop vandoor ging naar alle andere honden op het strand om rondjes te crossen, oostindisch doof voor alles wat wij riepen…
zee

Bedoeling was om zaterdagavond nog snel inkopen te gaan doen in de Colruyt, maar we waren te laat thuis en moesten het doen met de restjes brood en beleg die we nog in huis hadden. ’s Avonds naar die nieuwe Franse reeks over Avignon gekeken op Eén (beetje teleurstellend, Dolmen was véél beter) en dan helemaal uitgeput in slaap gevallen.

Zondagavond gaan eten voor Peter zijn verjaardag, in ons favoriete restaurantje. Het eerste anderhalf uur waren we de enige klanten… Wel vreemd! Maar het eten was om vingers en duimen van af te likken, zoals altijd. Heb enorm genoten van een groentencurry met rijst, grofgesneden groenten, wat sla en een fijne pindasmaak. Mijn wederhelft ging naar goede gewoonte voluit voor de vis, een rode poon zo bleek nadien. En toen was er nog net genoeg plaats voor dessert en koffie; iets waarbij we niet moesten nadenken. Mijn favoriete dessert ever snel beteld; de banana African Queen; een gebakken banaan met gesmolten zwarte chocolade vanbinnen en wat ijs. Mijn wederhelft koos ook naar goede gewoonte de chocomousse met hibiscusbloem.

Lekker!!!!

4 gedachten over “Banana African Queen

  1. 🙂 wij hebben evenvele inde auto gezeten rondcrossend van stadje naar stadsje van eiland naar eiland 😉
    leuk om de simba nog eens te zien al is het op foto, zou hij me nog herkennen?

    Like

  2. wij zijn al een paar weekendjes aan het hopen op goed weer op zondag om met ons nohrtje lekker te gaan wandleen. Op vrienenweekend een paar weken geleden in St IDesbald immers was ze ook mee en het was zalig om haar te zien uiwaaien. Ook zij heeft het gehoorzamen al veel beter onder de knie, zodat we haar zonde rleiband durven laten lopen. Al kan ze heel moeilijk de lokroep van andere sorotgenoten weerstaan, ze is dan plots haar watervrees vegreten en durft zelfs in de branding lopen om toch maar te kunnen gaan snuffelen..
    Ik hoop dat het dit weekend wel zonnig genoeg is om het te wagen..

    Like

Reacties zijn gesloten.