Knopen

Woensdagavond. Nog een uur en de werkdag zit erop. Woensdag, dus nog twee werkdagen eer het weekend begint. We leven op hoop!

Het weekend zal deze keer bestaan uit het doorhakken van de grote knoop: kopen we een nieuwe auto of wachten we nog een jaar, en als we er een kopen, welke nemen we dan? En in welke versie (welke kleur, en als het over de Ford gaat; met de standaard radio of de duurdere Sony variant, de goedkope waar helaas geen partikelfilter op geplaatst kan worden of de duurdere versie met meer pk maar wél een filter,…)?

We geven onzelf er de ganse zaterdag voor. Zondag zijn de garages deze keer ook open, maar zijn we ingeschreven op het Spaghetti festijn en de groepswandeling van Greyhounds In Nood aan zee. We gaan daar elk jaar naartoe, dit jaar zal het al de derde keer zijn. Een topdag die we de honden niet willen ontnemen, omdat ze dan honderden soortgenootjes zien en wie weet eens los kunnen rennen samen op het strand. Het is ongeveer de enige gelegenheid waarop ze los mogen op een niet omheind terrein. En een goede gelegenheid om het goede doel te steunen.

En vanaf dan kunnen we eindelijk weer broeden over die andere door te hallen knoop, waar gaan we in hemelsnaam op vakantie dit jaar? We waren goed begonnen met het halen van enkele brochures, en zijn dan compleet stilgevallen. We weten het gewoon niet meer. Op dit moment kan het even goed de Ardennen zijn als pakweg New York. Wales als India. Italië als Malta. Of gewoon een huisje huren in Frankrijk…? We just don’t know.

2 gedachten over “Knopen

 1. kopen die ford break met 17″ inch velgen 108pk en cruise control en mistlampen en hondebakken en ga er mee op rondreis met mij op de achterbank en de hondjes in de koffer 🙂

  Like

 2. Hey, onze leventjes lijken echt op elkaar hè!
  Wij zijn bezig met zolderverdieping die moet kantoorklaar worden (3e verdiep) en die we het eerst moesten aanpakken omdat daar teveel lawaai en vuil mee gemoeid zou zijn voor als we dit na de kinderkamers doen en de eventuele gezinsuitbreiding. OOk onz einkomhall (waar de klanten binnekomen) moet helemaal afgewerkt worden want dat is nu echt geen zicht.
  De 2e verdieping zijnde de kinderkamer en mijn toekomstige inloopdressing/hobby/speelkamer die nog het ‘kantoor’ is dat willen we ook doen, maar daar gaan we ons budgettair wel moeten beperken tot een nieuwe vloerbekleding, muurkleur en aanschaf van kast en meubeltjes.
  En dan is er nog het verven van de raamkozijnen en deuren, de covers van de keukenkastjes (weet jij soms hoe je die kan vervangen of waar je dat kan kopen), ooit eventueel ene regendouchekop installeren ..wat moet gebeuren.
  Ik denk dat het echt een VEELJARENPLAN wordt. End an spreke ik nog niet over de kost van een kind.

  Like

Reacties zijn gesloten.