Wake up Present

Van mijn wederhelft een héél leuk verjaardagscadeautje gekregen, iets dat al jaren bovenaan mijn verlanglijstje stond… De wake up light van Philips.
Deze is vrij nieuw, maar het concept bestaan al langer, en het heeft me altijd aangesproken. In plaats van het door merg en slaperig been gaande BIEP BIEP van een wekker of in plaats van een veel te luid en veel te actief verkeerd liedje op de radio, gewekt worden in alle rust.

Ik word immers geplaagd door een ochtendhumeur, gekoppeld aan het feit dat ik een avondmens ben, het haat om vroeg op te staan, fysiek slecht ben als ik vroeg moet opstaan en veel slaap nodig heb. Dat in combinatie met het eerder vermelde BIEP biep, maakte dat elke ochtend een beetje lijden was. Gelukkig kon ik vroeger bijna altijd uitslapen dankzij mijn late uren op het werk…
Maar ondertussen is dat veranderd, en sta ik wél vaak al om 7u op. Het lukt me ook al veel beter dan ooit tevoren. Maar het blijft onaangenaam…

Wat heeft die lampwekker daar nu mee te maken? Wel, die speelt in op de natuurlijke processen in ons lichaam. We zijn gemaakt om te slapen als het donker is, en wakker te zijn bij daglicht, zo simpel is het. En onze hormonen zorgen daarvoor; het daglicht (of het ontbreken ervan) maakt stoffen vrij in onze hersenen en die stoffen regelen ons slaap-waakritme.
De wake up light begint een half uur voor je wil opstaan met een flauw licht af te geven, dat geleidelijk aan sterker wordt, tot het na een half uur op volle sterkte is. Zo wordt een zonsopgang gesimuleerd, en wordt je lichaam langzaam voorbereid aan de nieuwe dag. Wanneer na een half uur de zachte natuurgeluiden dan beginnen spelen, of gewoon een vriendelijker variant van de biep biep, of de radio, dat kies je zelf, dan heb je het gevoel dat je al klaarwakker bent, rustig, goed gezind. Geen onaangename schok meer van je systeem. Je lichaam heeft de kans gekregen op zijn eigen, natuurlijke manier wakker te worden.

Vanmorgen dus uitgetest, en het blijkt te werken. Allemaal waren we om 7u klaar wakker en uitgeslapen. Tot de honden toe. Vreemd. Maar wel héél aangenaam, voor avondmensen en wekker-haters zoals wij, die anders nooit goed gezind en geswind uit bed springen, maar er eerder uit gesleurd moeten worden om daarna onszelf naar de badkamer te slepen en daar langzaam aan te ontdooien…

Zalig cadeau vind ik dit dus!!!

wakeup

4 gedachten over “Wake up Present

 1. ooit in de metro denk ik dat ik idd omdat mijnkamer pikkeodnekr is ook ‘oschtends dat ik zo groggy ben altijd ‘sochtends en daarom al ‘sochtnds mijn sport oe door te sprinten anar de bushalte van de bus sprinten anar perron tien en dan snelwandelen naar mijn werk
  🙂

  Like

 2. oh wow, dit komt zeer zeker op mijn verlanglijstje terecht! indiscrete vraag: hoeveel moet zo’n spul kosten? en waar kan je het kopen?

  Like

 3. Ja, dat wake up light spreekt me ook erg aan. Hou me zeker op de hoogte of je er verder tevreden over blijft, want misschien schaf ik dit ook wel eens aan. Een trillende en piepende gsm op je nachttafel is verschrikkelijk.

  @gypsy: gewoon even intikken op google en je hebt direct een idee van de prijs.

  Like

Reacties zijn gesloten.