Missers in mode

Ligt het aan mij, of trekt de mode van’t jaar gewoon op niets. Minder dan niets. Noem het koppigheid, maar ik draag geen korte broeken, en al zeker niet in de winter, en nog veel minder met botjes onder. Korte broeken = zomer, botjes = winter, en niemand die me van het tegendeel zal kunnen overtuigen. Ook een lange t-shirt/trui met een brede riem krijgen ze mij niet verkocht. De jaren tachtig zijn voorbij, dankjewel, en maar goed ook. Of een legging onder een rokje dragen en daar dan botjes onder. Een legging godbetert, een kledingstuk dat terecht jaren geleden verbannen is. Ik heb nog nachtmerries aan de tijd dat ik verplicht werd zoiets aan te trekken voor de lessen LO op school. Leggings onder een rokje associeer ik aan festivals toen we zestien waren; handig om toch een rokje te dragen en op de grond te kunnen liggen; puur functioneel dus en verre van een fashion-statement.

Een ganse zaterdag zoeken in zowat elke winkel in Gent leverde dan ook enkel twee basics op; twee zwarte bloesjes, eentje van het mij tot hiertoe onbekende Skunkfunk en eentje van Cora Kemperman; twee eenvoudige maar mooie dingetjes, met een leuk design en deftige stoffen. Meer moet dat voor mij niet zijn.

Vandaag op de trein en op het werk de collega’s eens bestudeerd. En ik moet zeggen, hetgeen in hun kleerkast hangt lijkt ook in de verste verten niet op de kleren die in pakweg H&M hangen. Ik zal dus niet de enige zijn met vestimentaire problemen van’t jaar. Probleem is dat winkels blijkbaar ofwel -30 zijn ofwel +40; ofwel schreeuwerig en ultrajong ofwel stoffig en saai. Zijn er dan geen winkels met mooie kleren voor bijna-dertigers die betaalbaar zijn? Want dat is dan vaak weer het andere probleem; dan zie je mooie kleren, en dan kosten ze een fortuin…

Een gedachte over “Missers in mode

Reacties zijn gesloten.