Als een nieuw paar schoenen

Iemand Anyway the wind blows ooit gezien? Ik wel. Meermaals. Om niet te zeggen dat ik de film van voor naar achter ken.
Enfin, in die film wil een niet al te snugger hoofdpersonage haar ex duidelijk maken dat met hem dansen op een feestje goed voelt, dat bij hem zijn tout court wel goed voelt, dat ze zich die avond in het algemeen dus goed voelt. En het mens gebruikt daarvoor de zinssnede ‘Als een nieuw paar schoenen’.

Hm. Laten we stellen dat de scenarioschrijver (Barman) zeer duidelijk een man is. Ik heb vandaag mijn langverwacht nieuw paar schoenen aan, en goed voelt dat bepaald niet. Ok, het voelt leuk en mooi enzo, dat wel. Heel fijn. Maar comfortabel, neen, dat niet. Mijn tenen hebben het idee toe te behoren aan een Chinese van enkele eeuwen terug, toen ze voeten nog inbonden… Ofzo. Vooraan zitten ze behoorlijk strak, die schoenen. Maar voor de rest geen klachten. Het hakje is een stuk lager dan ik gewend ben (ik draag ofwel 200% comfortabele platte schoenen ofwel mooie hoge hakken-schoenen, maar niets tussenin) en dat stapt wel makkelijk. Ze zijn goedgekeurd. Ook al is het momenteel ergens ook wel afzien…

Zouden mannen dat eigenlijk ooit doen, schoenen kopen waarvan ze van minuut 1 weten dat ze niet 100% comfortabel zullen zijn, gewoon omdat ze zo verdomd mooi zijn???
Ik denk het niet…