Lente

Mmmm, ik hou van de lente. De zomer is me te warm, de winter te koud en de herfst te triest. Maar de lente, daar ben ik zéér over te spreken. Het lijkt wel of de zon me dan gebiedt om naar buiten te gaan en me te wentelen in die eerste, schuchtere straaltjes. Die nog niet verbranden of doen zweten, en enkel deugd doen…

DSC00238web

Foto: het gerooide bos achter de dijk
Van’t weekend dan ook veel buiten geweest, zaterdag voor de adoptiedag van galgo Lisa, zondag gaan wandelen bij de schoonouders. Helaas waren we niet de enigen met dat idee, en liep de dijk langs de Schelde zwart van wandelaars en fietsers.Het was dan ook niet altijd even makkelijk tussen de mensen manoeuvreren met fototoestel en drie honden (onze twee windhonden en de riesenschnauzer van mijn schoonouders).

DSC00231web

Foto: Riesenschnauzer Zeta op pad aan het bos

Mijn wederhelft kan iets minder van de lentekriebels genieten, want die is ziek. De dokter kon niet direct zeggen wat het is (een virus, griep, of iets anders…), maar hij moet alleszins enkele dagen thuis blijven. En dat terwijl het morgen zijn verjaardag is, ook sneu, ziek zijn op je verjaardag… Nu ja, aan mij om er morgen toch een leuke dag van te maken he!
DSC00257web

Foto: Luca en Figo op de uitkijk


En nu heb ik een logistiek probleem. Enkel nog rapen in huis, waar ik naar goede gewoonten puree van maak. Ook wel omdat ik er geen ander recept voor weet/te lui ben om er een te zoeken. Maar de aardappels zijn op. En geen zin om even naar de supermarkt GB te gaan om er nieuwe te halen. Hmmm. Misschien toch maar pasta dan?

Advertenties

3 gedachten over “Lente

  1. Ik wil je vriend alvast een gelukkige verjaardag wensen, hopelijk zijn de ziektekiemen al wat geweken!

    Heel veel groetjes en geniet van het lentezonnetje!

    Like

Reacties zijn gesloten.