Eindelijk verbod verkoop katten en honden in winkels?

GAIA, Veeweyde en Animaux en Péril vinden het verbod op de verkoop van honden en katten, dat gisteren unaniem werd aangenomen in de Kamercommissie Volksgezondheid, een noodzakelijke maatregel voor het dierenwelzijn. GAIA, Veeweyde en Animaux en Péril vragen dan ook dat dit winkelverkoopsverbod zo spoedig mogelijk plenair gestemd wordt in de kamer.Winkels zijn absoluut geen geschikte plaatsen om honden en katten te verhandelen. Vaak worden er zieke dieren verkocht, die in ontoereikende omstandigheden (dicht op mekaar in te kleine kooien), worden tentoongesteld. Winkels zijn ook broeihaarden van verspreiding van besmettelijke ziekten. Een groot aantal van de honden die in winkels verkocht worden komen uit voormalige oostbloklanden (Bulgarije, Hongarije, Tsjechie) die ginder in abominabele, slechte hygienische omstandigheden gekweekt worden.

Winkels trekken ook impulsieve kopers aan en smeren vaak om het even welke hond van om het even welk ras aan om het even wie zonder kennis van hondengedrag aan. Winkels verkopen ook ongesocialiseerde honden die nauwelijks of niet met mensen hebben leren omgaan en waar nauwelijks of geen aandacht aan geschonken wordt. Deze dieren worden in veel gevallen gedumpt in asielen of ontwikkelen zich tot gestoorde honden die bijten.

Veeweyde en Animaux en Péril, de grootste asielen van ons land, worden jaar na jaar telkens opnieuw geconfronteerd met de dramatische gevolgen van de verkoop in winkels. Duizenden ongewenste dieren komen in asielen terecht.

GAIA, Veeweyde en Animaux en Péril pleiten er dan ook resoluut voor, in het belang van de dieren en hun baasjes, om de verkoop van honden en katten te beperken tot uitsluitend plichtsbewuste fokkers die zich specialiseren in één, hoogstens twee, rassen en die het dierenwelzijn steeds boven het winstbejag plaatsen.

Bron: Gaia

3 gedachten over “Eindelijk verbod verkoop katten en honden in winkels?

  1. En nu nog de controle hierop heel streng maken opdat het écht niet meer zou gebeuren!
    Wat doen ze dan eigenlijk met de honden die nog in winkels verblijven? Toch niet afmaken of in asielen dumpen hoop ik!?

    Like

Reacties zijn gesloten.