Strandwandeling

Dat ik van honden hou, is geen geheim. Ik hou evenzeer van gelijkgestemden. En van dingen doen samen met onze twee honden. Zondag was dan ook een hoogdag, aangezien al die ingrediënten aanwezig waren.
Er was immers de jaarlijke strandwandeling gevolgd door een spaghettifestijn in Oostduinkerke. Meer dan 600 mensen en meer dan 100 wind- en andere honden verschenen op het appèl. Ik was dan ook ongelofelijk hard in mijn nopjes, toen we om 11u toekwamen zag ik al overal de bekende lange snoetjes van de galgo’s. Ook onze twee viervoeters werden meteen halfextatisch en begonnen te piepen van opwinding.
Ondanks het feit dat de zaal dus propvol honden en mensen zat, liep alles van een leiden dakje. Zo goed als geen geblaf, geen gedoe, geen gegrom, niks stuk gemaakt, geen ongelukjes. De windhonden gedroegen zich zoals altijd voornaam en voorbeeldig en waren vol interesse voor elkaar.

Het hoogtepunt van de dag was de strandwandeling, waar een klein deel van de honden los mocht lopen. Een windhond in een niet-omheind gebied laten loslopen is een behoorlijk risico, en in België ook bij wet verboden. Ze lopen immers zo snel dat ze in een mum van tijd buiten gehoorsafstand zijn, en als ze iets zien wat ze kunnen vangen, dan zijn ze al helemaal doof. Ik had me dan ook voorgenomen mijn twee honden nooit los te laten.
Toen ik de groep spelende en rennende honden zag, kon mijn wederhelft me echter overtuigen Luca, toch de braafste van de twee, even los te doen. We dachten dat ze niet ver zou weglopen, maar ze rende meteen naar de groep spelende honden een heel eind verderop. Gelukkig bleef ze in hun buurt, en het was een waar genoegen om die honden over het strand te zien razen… Toen ze vijf minuten later even in onze buurt passeerde, hebben we ze toch maar weer aangelijnd, want echt gerust waren we er niet in…

20070128_0039web

 

Vandaag een rustige dag, mijn werkweek begint pas morgen. Het belooft een aangenaam gevulde week te worden. Morgen na het werk gaan we naar het concert van The Magic Numbers in de AB, iets waar ik enorm naar uitkijk.

Woensdagavond is er een wandeling gepland, en donderdagavond hebben we afspraak in onze trouwzaal. Vrijdagavond gaan we zoals elke week paardrijden, en zaterdagavond is er toneel.