Nog van huwelijksreis

Gisterenavond de ganse tijd over onze huwelijksreis zitten praten. Ruitervakantie-brochures en internet erbij. En zo raken we stapje voor stapje verder. Onze huidige, voorlopige conclusies:

  • Toscane: is zalig, dat wéten we, we hebben de nodige ervaring met Italië. Het is makkelijk bereikbaar met de auto, en je kan er vegetarisch eten.
    Groot nadeel: het is er eigenlijk te heet om lange tochten te maken in juli.
  • Hongarije: erg leuke vakantie gevonden bij een Vlaams gezin thuis. Niet te duur en voor tien dagen, heel divers arrangement met zowel trektochten als excursies zonder paard. Nadelen: zeer beperkt comfort (geen electriciteit?!) en we zijn in 2005 pas in Hongarije geweest (dat argument speelt meer voor mijn wederhelft dan voor mij).
  • Polen: een van mijn favorieten, een weekje in een authentiek jachthuis aan de rand van een natuurgebied van 2500km². Voordelen: heel interessante trektocht van 6 dagen, maar ook de mogelijkheid om minder zware tochten te doen, en ik wil al meer dan 10 jaar naar Polen. Nadelen: het eten, nogal vleesachtige keuken denk ik, en weinig bewoonde wereld in de buurt.
  • Wales: zeker niet te warm. De arrangementen bij de ruiterorganisaties bevallen ons echter niet, dus zullen we in dit geval zelf op zoek moeten naar een leuke plek. Wat met het internet nu niet zo’n zware opdracht is.
  • Nieuw in onze lijst sinds gisterenavond en al meteen hoog in de ranking: de Azoren. De wat? Ja, dat was ook onze eerste reactie. Piepkleine eilandjes die tot Portugal horen met een zeer gematigd klimaat (maximaal 24° in de zomer, ideaal voor iemand als ik) en zeer veel mooie natuur. Nadeel: gebrek aan cultuur, maar dat nadeel speelt al veel minder wanneer je uitgaat van een ruitervakantie. Dan is het toch vooral te doen om mooie paardenpaden en lekker weer. Ander nadeel: je moet overstappen in Lissabon als je erheen vliegt, en voor iemand met immense vliegangst is dat een erg groot nadeel… Voordeel: het is behoorlijk speciaal, niet toeristisch, dus dat zijn wel dingen die passen bij een huwelijksreis…sao_m%20soe

 

We gaan het nog wat verder laten bezinken…

5 gedachten over “Nog van huwelijksreis

  1. Een huwelijksreis moet zijn wat je zelf graag doet en de rest doet er niet toe. Veel succes in het vinden van een perfecte trip!

    Like

Reacties zijn gesloten.