Huwelijksreis gezocht

Het is een vreemde zaak. Wanneer je ergens (op een forum, bij collega’s of vrienden) iets hoort over een huwelijksreis, dan is het blijkbaar een absoluut minimum dat je naar een ander continent trekt om daar twee weken in een all-in luxe resort op het strand of aan het zwembad te gaan liggen. Mexico, Thailand, voor minder doen ze het blijkbaar niet meer. Huh? Zo’n reis zou ik nog niet willen al kreeg ik ‘em voor niets. Precies of het gaat bij een huwelijksreis enkel om exotisch, duur en luxueus. En ik domme geit die dacht dat het ging om romantiek en lekker weg met zijn tweetjes… Silly me…

Enfin, wij gaan dus niet naar India of Cuba, niet omdat we het niet kunnen betalen, maar omdat ik er dus geen zin in heb. En als je ergens geen zin in hebt, dan doe je dat niet!

Neen, ik heb iets gans anders in gedachten. Een trektocht te paard in Oost-Europa bijvoorbeeld. Dat zegt me wel wat. Ik wil al zo lang naar Polen of Roemenië. Of nog een keertje Hongarije. Alhoewel Toscane ook behoorlijk hoog op het verlanglijstje staat. Ik ben absoluut dol op Italië (in tegenstelling tot Spanje, daar zie je me nooit meer, bij die barbaren). Enig nadeel is dat we in juli trouwen, en als we meteen of kort daarna op reis willen, is Toscane aan de hete kant. En voor een uitrustvakantie is dat dan nog geen bezwaar, maar om 6uur per dag op een paardenrug te zitten, dat zou wel eens zwaar afzien kunnen zijn. En dat is nu ook weer niet de bedoeling…

We zijn er dus nog lang niet uit. Wie weet moeten we de trektochplannen alsnog laten varen en een meer ‘gewone’ vakantie doen met eventueel een paar uurtjes paardtrijden. We zijn er nog niet uit.
Ik ga vandaag alvast de documentatie die ik via het net heb kunnen vinden alvast naast elkaar leggen. Twee organisaties spreken me wel aan, Time Out actieve reizen enTrailfinders, beiden Nederlands als ik het goed heb. Dus als iemand hier ervaring mee heeft, dan hoor ik het graag!

POLENbieszcady-05-krysztof

4 gedachten over “Huwelijksreis gezocht

 1. van paardrijden in de wouden weet ik alles 😉
  ik ehb zoals egel wel geen amazone naast mijn zij die wil eens zin heeft in een wild ritje 😉 :p

  keuzes beslissingen…reizen…ik kan er van meespreken 🙂

  Like

 2. is prachtig…
  buiten Boekarest, de lelijkste stad aller tijden… Dat is voldoende om te landen en vanuit te vertrekken, meer niet… Paarden zie je daar toch niet.
  In het hoge noorden, daar waar paard en kar de vervoersmiddelen zijn, waar auto’s rijden waarvan de snelheidsmeters gewoon altijd op nul staan en dus gewoon niet werken… Ja, geef mij dan maar het noorden van Roemenië, daar waar de kleuren van de mensen hun kleren eigenlijk volgens milaan niet bij elkaar passen maar de groeven in het gezicht en de bijhorende glimlach van de mensen dat allemaal doen vergeten… Romantiek en met twee in een landschap om u tegen te zeggen… Meer moet een huwelijksreis inderdaad niet zijn.
  Al krijg je mij van een leven niet meer op een paard, één keer in het Zuiden van Frankrijk door de Camargue was meer dan genoeg!
  Good luck!

  Like

 3. Wij gaan helemaal niet ver weg, gewoon lekker met twee op trektoch in het zuiden van Frankrijk. Wij twee samen gedurende twee weken? Meer moet dat niet zijn!

  Like

Reacties zijn gesloten.