Bruidsjurken the sequel

kaattilley

Zaterdagochtend heb ik nog eens een afspraak in een bruidswinkel. Toch wou ik naast de ‘traditionele’ bruidsshop (ik probeer er al de minst traditionele uit te pikken) graag ook nog naar Kaat Tilley. Twee jaar geleden, nog voor er een aanzoek was zei ik dat ik zou trouwen in een jurk van haar, dus nu kan het moeilijk anders of ik moet op zijn minst eens in haar winkel gaan kijken.
Ik dacht dat het in de week voor de solden wel rustig zou zijn, en had dus geen zin om te bellen en een afspraak te maken. Deze ochtend waagden we het er dus gewoon op en mijn wederhelft en ik maakten gebruik van een actie van de NMBS (€7 voor een shoppingbiljet) en spoorden naar de hoofdstad.
Aan het winkeltje van Kaat Tilley gekomen, bleek er een grote afprijzing wegens verbouwingen aan de gang. Eerst was ik gigantisch in mijn nopjes, tot bleek dat er tussen de afgeprijsde artikels niets bruikbaars hing. Zelfs geen gewone kleren. Enkel maatjes 40 en meer…
Dan maar eens een verkoopster aangeklampt, en bleek dat de avond/bruidscollectie naar de kelder is verhuisd zolang als er solden zijn. Helaas… Er was niet de mogelijkheid om te passen. Wel kon ik een afspraak maken om in de tweede helft van januari eens uitgebreid te komen passen, en dat heb ik dan maar gedaan.
Hm, zo blijft mijn timing, of beter nog, het gebrek eraan maar opschuiven. Het lijkt wel alsof iedereen die zomer 2007 trouwt, al lang een jurk heeft. Ik wou de mijne eind november besteld hebben, dat werd dan eind december, en zoals het er nu naaruit ziet, zou het wel eens eind januari kunnen zijn…

Nu we toch in Brussel waren, zijn we verder gelopen richting Nieuwstraat. Ook daar was het lekker druk. Aangezien er deze week in de Inno een actie loopt, maar ik gisteren in de Gentse Inno niks heb gevonden, besloten we eens een kijkje te gaan nemen in de véél grotere Brusselse versie. Niet voor niets, zoals zou blijken. Heb een stuk of tien broeken gepast, en aangezien ik moeilijk kon kiezen, heb ik er vier (!) gekocht. Er was toch 30% korting op, dat geeft dan zo’n beetje een excuus. En ik zit al een half jaar te zeggen dat ik broeken nodig heb… Heb dan ook nog een heel leuk cadeautje gekregen van mijn teerbeminden, en dan was het tijd om terug te keren naar het station, want de honden waren al die tijd alleen thuis en we begonnen te vrezen voor onze meubelen. Die gelukkig onaangeroerd bleken bij thuiskomst.
Een fijne dag…

En morgen, dan moeten we dringend eens grote schoonmaak houden. En daarna, gaan we naar de kerstjumping in Mechelen, ook altijd leuk en spannend!

5 gedachten over “Bruidsjurken the sequel

 1. Straks kan je een boek schrijven over je zoektocht naar een bruidsjurk! Maar je zal er één vinden waarvoor het heel die zoektocht waard was!

  Like

 2. 38 zou wel gaan maar dan heb ik op’t einde van de dag het gevoel ‘die broek moet uit of ik ontplof’ en dat haat ik. Ik moet wat ademruimte hebben, zeg maar, het gevoel dat ik een gemakkelijke trainingsbroek aanheb 🙂 Ach ja, misschien toch wat kilo’s eraf? Ik zou wel willen, ik weet alleen niet hoe, ik let al op mijn eten en diëten is tegen mijn principes 🙂

  Like

 3. chance dat je minder last ahd met het zoeken naar een bruidegom 😉
  veelplezier op de jumpgin in mechelen!
  ‘tkomt wel in orde met die jurk! opeens zal je ze zien blinken, die schat je van jouw een onweerstaanbare bruid zal maken

  Like

Reacties zijn gesloten.