Stanley Kubrick tentoonstelling in Gent

Zondag een vriendin op bezoek gekregen. Maar wat kan een mens zoal doen op een zondag? Shoppen is alvast geen optie, en eten en drinken kan je ook geen ganse dag lang doen. Gelukkig kwam ik op een idee, de Kubrick tentoonstelling in het Caermersklooster.
Zelf hebben we een drietal jaar geleden een verzamelbox gekocht van deze grootmeester, en dus trok de internationale tentoonstelling (Frankfurt am Main, Berlijn, Melbourne, Londen, Parijs, Gent) mij erg aan.

Het bleek ook meer dan de moeite. De anderhalf uur die we er doorbrachten, was veel te kort om al het materiaal te kunnen bekijken. Duizenden foto’s, originele scripts en requisieten, krantenartikels, filmmateriaal,… Na een inleiding kwamen al de films aan bod, in chronologische volgorde, van de prilste documantaire tot zijn slechts half afgewerkte AI.
Een must voor elke filmliefhebber, nog in Gent tot 7/1/2007.

Na de tentoonstelling nog fijn bijgepraat onder het apertifief, en dan ons hartje opgehaald aan een lekkere Siciliaanse pasta en een Guatemalteekse koffie. Zoiets kan smaken…

Dan was het de hoogste tijd om naar huis te gaan, alwaar een hongerige meute wachtte die normaal drie uur eerder hun eten al hadden moeten krijgen en daarnaast ook al zeven uur niet meer buiten waren geweest. Helaas resulteerde dat laatste in combinatie met de gekke capriolen van Figo in een ondergeplast donsdeken. Heel leuk is dat, ’s avonds laat zo’n tweepersoonsdonsdeken in een wasmachine moeten proppen, en hopen dat de boel niet ontploft…

3 gedachten over “Stanley Kubrick tentoonstelling in Gent

Reacties zijn gesloten.