Nog steeds verkouden. Al 9 dagen. Ik heb een schitterend imuunsysteem zo blijkt… Nu bezorgt die verkoudheid me echt wel kopzorgen. Ik moet zoals zo vaak al hier beschreven donderdag onder volledige verdoving voor de wijsheidstanden, en ik vraag me af of dat wel mag als je ziek bent. Langs de andere kant, is een verkoudheid ziek zijn? Het is nu eindelijk een beetje aan het overgaan, al hoest ik nog enorm. Zo erg dat ik zondagnacht ei zo na het huis ben uitgegooid door een boze wederhelf én dito hond die niet konden slapen met al mijn lawaai…

Dankzij de verkoudheid ook een redelijk lui weekend gehad. Zondag Luca extra in de watjes gelegd voor haar verjaardag/adoptiedag. We hadden ze een extra groot knaagbeen gekocht, en daar heeft ze op liggen knauwen tot haar kaakspieren het bijna opgaven heb ik de indruk. Ondertussen lag Figo uiterst jaloers te loensen vanuit zijn mand (want die sloopt zo’n botje in 2 minuten tijd). Moeilijk te geloven dat we hare neurotischheid al een jaar in huis hebben. Time flies!

Gisteren was ze trouwen echt niet te genieten. Het was weer eens oorlog op de achterbank. Figo kroop direct op een bolletje in de linkerhoek, die weet al dat hij lichaamsdelen riskeert als hij teveel beweegt. Maar Luca wou ook perse in de linkerhoek zitten, en perste zich dus helemaal tegen hem aan, alhoewel de rest van de achterbank helemaal vrij is. Plots merk ik dat ze gewoon bovenop Figo zijn hoofd zit! Huh?!? Ik maak me boos, roep, trek haar weg en dus haar aan haar eigen kant van de achterbank. Doorgaans reageert ze daar erg op, ze kan niet tegen stemverheffen of tegen geduw en getrek. Tien minuten later echter zit ze weer bovenop de arme Figo, die mij hulpeloos aanstaart. Ik maak me héél erg boos, en ze gaat in haar hoek liggen.
Wanneer we bijna thuis zijn, hoor ik echter gepiep. Ik kijk om, en ja hoor, Figo staart me benauwd aan vanonder hare majesteit haar kont. Dat hondje is niet te schatten…

En afsluiten doen we vandaag met een tip. Huur nooit, maar dan ook nooit, de film Whisky (Juan Pablo Rebella en Pablo Stoll). Eigenlijk wou ik Good Night and Good Luck bekijken zaterdagavond, maar de kaartjes lagen blijkbaar verkeerd, want toen ik de film aanzette, kreeg ik dus Whisky te zien. Het verhaal van een oudere Joodse kousenfabrikant uit Urugay, zijn werkneemster en zijn broer. Een bijzonder trage, repetitieve film waarin weinig tot niets gebeurt. Diepe zucht.

Update: Ben al een half uur de dokter van de operatie overmorgen aan het proberen bereiken, maar die is dus niet vast te krijgen. Zenuwen dat ik daarvan krijg… En morgen feestdag. Pffft!

7 gedachten over “ 

 1. eens bij mij ga laten logeren om ‘m assertiviteitstrainign tov dominante madammen te geven!
  😉

  oei nu moet ik zo’n onleesbare spamcode invullen op hoop van zegen!

  Like

 2. heb even geleden ook mijn wijsheidstanden laten trekken en op de papieren die ik op voorhand mee kreeg stond dat ik tijdig moest verwittigen (op voorhand dus) als ik verkouden zou zijn… bij mij was het over tegen dan, maar ik kan je garanderen dat je je luchtwegen optimaal moet kunnen gebruiken voor zo’n operatie… succes ermee! de ingreep op zich is peanuts!

  Like

 3. Ik heb eens heel uw verhaal gelezen, en de ene speelt waarschijnlijk ook baas over de andere, hier is onze Charly ook zo een baas, dat hij kon speelt hij baas over ons maar dat laten we niet gebeuren.En als hij s’avonds zijn eten heeft gehad dan is het de liefste die er maar kan zijn.
  Groetjes en hopelijk is je verkoudheid gauw over en het beste bij den tandarts Jeske

  Like

 4. Door haar te straffen weet ik niet of je goed deed…
  Als een hond zich boven een andere hond plaatst (erop zitten lijkt me dat ook) dan toont hij/zij dat hij/zij de baas is over die andere hond. Door de dominante hond te straffen kan je de rangorde in twijfel trekken wat niet juist is daar rangorde het meest natuurlijke ter wereld is voor honden waarbij ze zich dan ook goed voelen als ze hun plaats in de rangorde kennen.
  Misschien is een hondengordel iets om haar van Figo te houden? Of haar rechter hoekje met een dekentje toffer te maken zodat ze dat verkiest?
  Anders kan je haar van Figo lokken en belonen als ze in haar hoekje ligt, of haar leren dat rechts haar hoekje is? Dan moet je wel corrigeren als ze eraf gaat (verbaal hé) en niet als ze reeds op Figo zit…
  Ok dit zal weer bemoeiallerig overkomen…
  Tis maar ’n tip hé.
  Daphné de bemoeial die eigenlijk enkel wil helpen…

  Like

 5. Good Night and Good Luck moet je beslist zien, jij als cinéfiel. Ik vond het één van de beste films de laatste tijd.
  Verder veel geluk,
  groetjes
  Iris

  Like

 6. met de eerste ‘verjaardag’ van jullie windekindje..

  Je verslag over Luca’s dominante gedrag was fijn om te lezen…

  WIj zitten volop onze duimpjes te kruisen dat we ons Nohrtje ook zien uitgroiene tot een volwassen hondje. Zolang ze de psychologische grensleeftijd van Jolientje niet bereikt, blijven we schrik hebebn dat ons weer zoiets zou overkomen..

  Dikek knuf
  Witch

  PS: zal je es verlsagje doen van bezoek bridalshop

  Like

Reacties zijn gesloten.