Van kwaad naar erger

Ondertussen ben ik in staat die rare tandarts waar ik maandag geweest ben, zijn strot af te bijten.
Vannacht een ganse nacht wakker geleden en pijn gehad. Kon geen pijnstiller meer nemen, want van de rare generische pijnstiller die ik heb gekregen, mocht ik er maar 3 nemen op een dag (en volgens de tandarts zou 2 of 1 ook wel moeten volstaan). Uiteindelijk om 5u30 half gek opgestaan en toch een pijnstiller genomen. Geslapen heb ik dan niet meer, maar ik kon toch al stil blijven liggen en niet afzien.
Pijnvrij gebleven tot 11u30, een ware belevenis was dat, en een half uur geleden weer een pijnstiller genomen want ik zat zowat tegen het plafond van miserie. De collega’s zien het hier al aan mij, zonder dat ze iets weten.

De tandarts had me dus antibiotica voorgeschreven, maar had gezegd dat ik die de eerste dagen niet mocht gaan halen en innemen, omdat het volgens hem zo wel zou overgaan, mits ik geen hard voedsel eet. Ondertussen leef ik dus al 2 dagen enkel op soep en yoghurt, maar de pijn en de zwelling zijn er enkel erger op geworden. Vanmorgen de antibiotica gehaald. Wat lees ik op de bijsluiter: goed voor vanalles en nog wat, maar er staat niks op van tand- of zelfs maar mondinfecties. Bovendien weet ik niet hoe lang ik ze moet nemen, dat stond niet op het voorschrift. Het middel hier op het werk opgezocht in twee geneesmiddelengidsen (recente) en niks gevonden. Huh?!? Dan de werkzame stof opgezocht, en wat bleek, veel bacteriën zijn resistent geworden tegen dit middel, plus het heeft een ton bijwerkingen (ik mag bijvoorbeeld 10 dagen lang niet in het zonlicht).
Djiezes!
De vorige keer, bij de tandarts van mijn wederhelft (die nu geen tijd had) was ik er op 2 dagen vanaf met antibiotica en straffe pijnstillers. En nu zit ik hier maar te creperen. Begin er stilletjes aan kierewiet van te worden. Al 7 dagen constant pijn lijden, ik vind dat toch niet normaal…

7 gedachten over “Van kwaad naar erger

 1. Josie, ik herinner me precies een post van jou waarin je zegt dat het opzeggen van internetabonnement en een nieuw nemen op een ander adres goedkoper uitkomt dan een bestaand abonnement te behouden maar op een ander adres te laten zetten. Klopt dit? Geldt dit voor Belgacom? Heb geprobeerd de post te zoeken via google, maar ik vind hem niet…

  Like

 2. HEY
  Merci voor t bezoek aan m’n blogje he
  Het geheel is geheel wederzijds; leuk blogje.
  Ik was vooral weg van de foto’s van (jouw) honden. Zijn het galgo’s of greyhounds?
  mijn nicht heeft er namelijk ook…
  Ik hoop dat je tandpijn beter is. Grappig mijn zus heeft er momenteel ook last van. Gelukkig heb ik de mijne in maart laten verwijderen. Maar daar heb jij natuurlijk weinig aan.
  Sorryyyy Hopelijk gaat het veel beter met je

  Like

 3. Ik dacht het wel, mijn nicht is ook zeer content van dr hondje
  En jep ik ben vegi al 6 jaar. Ik vond het te zielig dat sommige beesten moeten afzien voor mijn plezier.
  Ik zie supergraag beestjes ja. Ik heb zelf 4 honden, 3 katten, cavia’s, konijnen, eenden, kippen, vogels en vissen. Plus nog verzorgpaarden
  Het is hier dus een heuse beestenboel (maar dat vind ik zo gezellig, altijd leven in huis)

  Like

 4. Toch nog maar eens een andere tandarts raadplegen, vind ik.
  Hopelijk vind je hulp.
  warme groet en succes,
  Iris
  NB Aan St. Anna in Gent (vlakbij de Lousbergsbrug)is er een vermaarde tandspecialist, mijn dochter gaat daar ook, welliswaar voor “blokjes” maar misschien brengt hij ook raad voor jouw probleem

  Like

 5. verzet ook ik mij tegen tandartsdbezoeken, al meer dan 2 maand loop ik met ene joekel van een gat in mijn tanden rond, maar bij de tandarts gaan? Altijd wel een excuus, het doet nog geen pijn genoeg, ik kan perfect eten langs de andere kant , enz..

  Triestig van mezelf. Tot ik jouw stukje hier las.

  Mijn besluit stata vast: ik ga NIET.

  Neem desnoods een halve dag ofzo vrij en ga dan in de wachtzaal zonder afspraka bij een goede dokter, maar op deze manier blijven lijden.. Ocharme.

  Like

Reacties zijn gesloten.