Cultuur @ Vooruit

Ik heb net de bevestiging binnengekregen voor ons cultuurabonnement voor het komend seizoen van Vooruit. Al wat we vroegen, hebben we gekregen, dus ik ben in mijn nopjes.
Een woordje uitleg: wat de abonnementen betreft, kan je kiezen uit enkele vaststaande pakketten, of je kan zelf een pakket samenstellen. Meer uitleg over dit systeem heb ik elders reeds gegeven.

Vorig jaar had ik voor het dansabonnement gekozen, aangevuld met wat theater, dit jaar is het omgekeerd. In het theaterpakket zitten bijvoorbeeld ‘Trouwfeesten en processies’, van de gloednieuwe Compagnie Cecilia van Arne Sierens. Vorig seizoen zagen we van hem ‘Maria eeuwigdurende bijstand’, en dat vond ik geniaal, dus ik ben benieuwd naar dit stuk. Ook Mefisto forever, van Tom Lanoye zit erin, net zoals een nieuw stuk van De Roovers en De Koe.

Daarnaast hebben we ons abonnement uitgebreid met twee dansvoorstellingen van Les Ballets C de la B, Geletterde Mensen met opnieuw Tom Lanoye (kan niet anders dan geestig zijn) en een Engelstalige monoloog van een jonge actrice.
Alles tesamen gaan we dus naar 10 stukken kijken, niet weinig dus!

Ik vind het wel leuk om zo lang op voorhand al dingen vast te leggen. Anders verlies ik die dingen uit het hoog, en het is al te vaak gebeurd dat ik dan enkele dagen op voorhand plots op iets stuit, tickets wil bestellen en dat het al lang uitverkocht is. Bovendien biedt de winter voor de rest weinig entertainment, er zijn dan immers geen festivals, geen terrasjes aan de waterkant, geen leuke wandelingen in de zon, en een mens komt dan al te vaak achter zijn tv te zitten. Dan vind ik het wel zo gezond af en toe eens in een theaterzaal te zitten en daar de avond te slijten bij een ontspannend, grappig, ernstig, deprimerend of net vrolijk stuk.

Gelukkig is de zomer ook niet zonder cultuur en vertier. We tellen af tot de Gentse Feesten en hebben alvast een eerste programma uitgestippeld dat vooral langs Boomtown zal leiden.
Maar eerst is het nog Werchter, waar we zaterdag zullen vertoeven. Ik heb gehoord dat ze al 30° opgeven, dus dat zal puffen worden…

Foto: Luca is weer fotogeniek…


5 gedachten over “Cultuur @ Vooruit

 1. Goed dat jij dit hier even aanhaalt, Josie. Wij zijn grote fan van Arne Sierens en zagen totnogtoe ongeveer alles van zijn hand. En ook Tom Lanoye hoort er bij (zagen ook zijn schitterend Diplodokus Dex).
  Ik ga eerstdaags eens langs de Vooruit.
  gr.
  Iris

  Like

 2. voorspelt idd niks dan goeds met A Brand op 16 juli en Kawada (na An Pierlé) op 19 juli! Als alles goed ga, ben ik daar toch ook wel een paar keer te vinden! Geniet van Werchter, de Gentse Feesten en natuurljik ook voor het cultuurabonnement van Vooruit!

  Like

Reacties zijn gesloten.