Greyhounds in nood

Als trotse adoptie’ouder’ van twee windhonden en grote fan van de organisatie Greyhounds In Nood, volg in hun website en het bijhorende forum zo goed als dagelijks. De mensen van de organisatie zijn momenteel in Spanje en vertrekken morgen met 64 hondjes naar België, die nu zaterdag in Aalter mogen kennismaken met hun nieuwe gezinnen.
Helaas moet ik bij het lezen van het laatste nieuws op de site al te vaak vechten tegen prikkende tranen in mijn ogen en gevoelens van wanhoop en machteloosheid. Zo is er onlangs in de kliniek in Spanje een teefje binnengebracht dat het slachtoffer is geworden van hondengevechten. Wie graag gruwelijke dingen ziet, de foto’s staan op de site. Het dier is helemaal opengereten en kremt van de pijn, het is niet zeker of ze erdoor zal komen.
De zalige, schattige puppies waar ik het eerder over had, zijn ondertussen ook allemaal reeds geadopteerd. Blijkbaar kunnen andere mensen net zomin als ik weerstaan aan de schattige, oneindig lieve snoetjes. Je vraagt je natuurlijk af waar de moeder is van deze schatjes. Helaas is ze niet meer in leven. Ze is door Spanjaarden afgemaakt met een bijl. Een bijl. Gruwelijk.
Hoe lang moet dit eindeloze dierenleed nog verdergaan vraag ik me af. Een land waar jaarlijks duizenden Belgen met veel plezier op vakantie gaan, een jaar dat tot de EU hoort, een land dat hier helemaal niet ver vandaan is en doorgaat voor een beschaafd, cultureel zeer rijk land. In dat land worden de dieren zo schandalig slecht behandeld, gefolterd, vermoord, dat andere organisaties uit gans Europa zich over hun dieren moeten ontfermen. Ik wou dat ik er iets aan kon doen. Nu ja, ik doe wat ik kan, ik blog erover, ik heb twee slachtoffetjes in huis, zondag gaan we eten ten voordele van de organisatie, maar de machteloosheid, het is gewoon niet plezant…

Foto: Figo: gered, gelukkig en wel…


3 gedachten over “Greyhounds in nood

 1. ze verdienen het alletwee figo en luca. In spanje is gewoon de beschaving nog niet zo ver gevorderd…

  Like

 2. hé Josie, fijn te lezen dat jouw ma en ook jij en nog anderen, jonger dan ikzelf, met datzelfde anti-rij-fenomeen zitten. Je hebt me een stukje gesteund door dit te bekennen; ’t is wreed schoon van je !
  Is die dierenmishandeling in Spanje werkelijk zo erg ? En is dit enkel daar wat Europa betreft ? Ik herinner me ook de actie van Mieke Schuddinck die straathonden uit Griekenland ging halen omdat ze daar klakkeloos gedood werden voor de Olympische Spelen.
  Heb je de foto gezien in mijn eerste posting over Barcelona waar dierenactivisten zich verzetten tegen deze wreedheden; toen heb ik ook aan jou gedacht en ben een poosje, indachtig, blijven stilstaan bij deze protestactie.
  De manier waarop jij jouw medevoelen uitdrukt, doet tranen in de ogen krijgen; doe maar zo verder en vertroetel jouw lieverdjes maar extra.
  groetjes,
  Iris

  Like

Reacties zijn gesloten.