Adoptiedag van Figo!

Aan iedereen, tnx voor de reacties, het deed eigenlijk wel erg deugd… Het zijn enorm spannende dagen geweest, zoals verwacht. Heb de voorbije nachten om diverse redenen niet al te veel geslapen.

Maar, en dat is het voornaamste, alles is erg goed verlopen. Gisteren vroeg op en hop, de trein op naar het werk. Ik was 45′ minuten te vroeg, zodat ik voldoende tijd zou hebben om eventuele problemen op te vangen. Alles zat echter mee, er was iemand zo vriendelijk geweest om laptop en beamer al aangekoppeld klaar te zetten, en wanneer ik de dingen dan aanschakelde deden ze vrijwel meteen wat ze moesten doen.
Mijn deel van de vorming dan verliep vlot, had ik toch de indruk. Ik was 20 minuten te vroeg klaar (ik spreek snel denk ik) en dan hebben we ons in de grote tuin gezet om de broodjes op te eten. De Nederlandse spreker kwam ondertussen ook aan en schoof gezellig mee aan tafel. Dan heb ik nog een uur de vorming gevolgd, en dan ben ik weer vertrokken. De trein op. Eerst super blij en opgelucht; best wel tevreden over mezelf, en dan begonnen de zenuwen volop te komen. Aan het station stond mijn wederhelft klaar met de auto en zijn we naar Aalter gereden, naar de adoptiedag. Onderweg bleek dat hij wel de leiband vergeten was die we klaar hadden gelegd. We waren er al bijna, dus besloten we niet meer terug te rijden maar ter plekke dan maar een aan te schaffen.
Zenuwen!!!!!!!

Eens in Aalter bleken de meeste hondjes al vertrokken met hun nieuwe baasjes. We schoven aan en kregen een nummertje. Amper 10 minuten later was het al aan ons. Samen met 2 Franse gezinnen (GINB is ondertussen tot in Frankrijk gekend) trokken we naar de kennels. Nog 10 minuten wachten, en dan was het aan ons. Een klaaglijk gehuil steeg op uit de kennels. De medewerkster nam ons mee naar binnen, en leidde ons naar kooi 17. Daar zat Figo helemaal alleen, een beetje triest omdat hij een voor een de honden had zien vertrekken en bijna alleen was achtergebleven (er waren nog een 4 tal kooien bezet). Ze knuffelde hem uitgebreid, en vertelde ons dat het een heel aanhankelijke hond is. Dan deed ze hem de nieuwe halsband aan die we net gekocht hadden, en gaf me de leiband in handen. Een mooi moment…


Meteen voelde ik een groot verschil met Luca, bij Luca voel je niet dat je iets aan de leiband hebt, Figo daarentegen is 10 tot 15 cm groter, een stuk sterker en ook actiever. Ik had meteen mijn handen vol.
We liepen terug naar de tent, alwaar we met de medewerkers nog een praatje sloegen (sommigen herkenden ons van de estafetteloop en de beurs onlangs, heel tof) en afwachten tot het aan ons was om de adoptiepapieren te tekenenen. Dan nog de zak gratis eten afhalen en we konden vertrekken.


Ik was erg benieuwd hoe Figo op de auto zou reageren, Luca had de eerste paar keer enorm gebeefd, maar hij sprong vol vertrouwen de auto in en ging meteen naast me liggen.

Eens thuis ging mijn wederhelft meteen Luca halen, zodat de honden buiten, op neutraal terrein konden kennismaken. Dat verliep vlot. We maakten een rustige wandeling, en onze nieuwe aanwinst deed meteen braaf zijn ding. Luukje was erg enthousiast, tot bleek dat de nieuwkomer ook mee binnen kwam. Een andere hond in haar huis, dat was heel wat minder positief. De rest van de dag keerde ze ons de rug toe vanuit haar mand…

De eerste nacht is vlot verlopen, heb wel geen oog dicht gedaan, maar beide honden hebben braaf op hun slaapplek blijven liggen…

 

4 gedachten over “Adoptiedag van Figo!

 1. Met de nieuwe ‘baby’. Ik ben echt heel blij voor je dat ze beiden meteen goed opschoten. Die eerste slapeloze nacht klinkt me bekend in de oren. Ondertussen hebben wij totaal geen last meer van nachtgehuil, gelukkig.
  Ons enige echte grote probleem blijft die zindelijkheid hè.. Echt spijtig want het zorgt ervoor dat ze enkel onder toezicht uit de keuken uit mag omdat ze het gewoon overal doet. We krijgen het er wel uit. Voor de rest: geweldig zo’n diertje in huis.

  Like

 2. natuurlijk is alles goed verlopen. je hebt ze toch gehaald in Aalter hé?
  (ik ben afkomstig van Aalter :-))
  groetjes, en nog veel succes ermee!
  karlo

  Like

 3. Ik heb genoten van je verslagje hoor!! Ben blij dat Figo zijn gouden mandje bij jullie heeft gevonden. Hou ons op de hoogte van de verdere avonturen 😉

  Groetjes, An*

  Like

Reacties zijn gesloten.