Verhuisd!

Na 10 dagen van onafgebroken keihard werken zijn we vrijdag dan eindelijk verhuisd.
Al bij al is de verhuis vlot verlopen. We hadden voldoende mankracht op de been kunnen brengen om te komen helpen en alles is dus manueel (zonder duur liftje of firma) van ons appartement op het tweede verdiep naar beneden gesleurd, een camionetje in, vervoerd en dan ons huis ingesleept.
Op 2 diepe grote krassen in een grote kleerkast na lijken de meubels ook redelijk ongeschonden te zijn, en inmiddels zelfs alweer gemonteerd!
 
Donderdag dus eerst een ganse dag ingepakt (ongeveer 7 of 8 sporttassen en plastic zakken met mijn kleren alleen al, zucht) en het huis schoongemaakt (tot half 1 ’s nachts), vrijdag dan vroeg eruit om verder in te pakken en vanaf 9u te verhuizen, zaterdag meubels gemonteerd en het huurappartement zijn eindschoonmaak gegeven (inclusief tapijtreiniger) en dan zondag de eerste dag sinds lang onder ons 2 en wat bekomen en uitgepakt.
 
We leven nog een beetje uit dozen, er is geen verwarming en voor een toiletbezoek of een warme douche moeten we helemaal naar het derde verdiep (daar is dus een ingerichte studio, gelukkig) maar voor de rest zitten we al redelijk comfortabel: onze keukentoestellen zijn allemaal geleverd, geïnstalleerd en bovendien zeer goed bevonden, mijn kleren zijn al uitgepakt, we kunnen koken en tv kijken,…
 
Stand na 3 maanden ‘verbouwen’: slaapkamer is super: parket is zalig, de kleuren zijn heel mooi gelukt, enorm modern en rustgevend. Op nieuwe ramen na is die kamer helemaal af en perfekt. Ook de living is klaar; behangen, geschilderd, ingericht, gordijnen gekocht en gehangen,…
De badkamer is ok en kan er nog een paar jaar tegen, de keuken is een ramp maar er is geen geld meer om die aan te pakken (vochtproblemen), we hebben zelfs de tijd nog niet gehad om die te schilderen (ziet dus nog steeds gifgroen). We zien wel of ik nog eens de moed kan vinden, maar voorlopig heb ik er even allemaal geen zin meer in.
De tweede verdieping is ongewijzigd en zal voor een volgende fase zijn, die kamers zijn voorlopig omgedoopt tot waskot en rommelkot.
De studio doen we ook niet veel aan, teerbeminde zijn broer komt hier in oktober op kot en die moet zijn stulpje dan maar zelf inrichten.
 
Niet verwacht: nutsvoorzieningen die hun werk doen: onze telefoonaansluiting werd op de juiste dag verhuisd, er was meteen kabel en de electriciteitsmaatschappij is nog niet in orde, maar dat komt nog (we hebben stroom hoor, alleen voorlopig nog van de verkeerde maatschappij).
 
Moeten eerstdaags nog gebeuren: radiatoren leggen en ketelinstallateur laten komen, beslissen welke ramen we gaan kiezen (nog keuze tussen 3 firma’s) en nog een boel kleinere aankopen.
 
De eerste nacht in het huis slapen was serieus wennen, we raakten geen van beiden in slaap: er was veel meer lawaai dan vroeger (bussen die vlak onder je raam denderen ipv een tram die in de verte klingelt, studenten naast de deur, veel meer verkeer ook al is het een zone 30), niet enkel buiten, maar ook binnen. Ons huis is ongeveer 100 jaar oud, en dat laat zich horen. Bovendien ken ik die geluiden nu nog niet, ik kan ze nog niet thuisbrengen, en voor je het weet lig je daar dan in je bed te luisteren… Maar na 3 nachten gaat het al stukken beter 🙂
 
Tussen de verbouwingen door ook alle dagen (almost) naar de Feesten geweest, maar een verslag daarvan zal voor later zijn, ik ben nu even te moe!

2 gedachten over “Verhuisd!

Reacties zijn gesloten.