Gentse Feesten!!!

Jaja, vorig jaar kon ik een gedetailleerd dag-tot-dag verslag geven van de Feesten, maar aangezien vandaag mijn laatste dag at work en dus ook met internettoegang is deze maand, zal dat dit jaar niet mogelijk zijn. Het zal dus noodgedwongen en beperkt verslag zijn, en een uitgesteld!
 
De eerste 2 dagen zijn ondertussen achter de rug, en het was super. Zaterdag stonden er echter eerst tal van andere activiteiten op het programma.
Vanaf ’s morgens stonden de ‘schoonouders’ al aan de deur om onze living met glasvezelpapier te komen behangen. Zelf moesten we onze slaapkamer dringend van de definitieve laag verf voorzien. Om 16u echter moesten al de werkzaamheden al dringend gestaakt worden, want om 17u30 werden we in Jabbeke al verwacht voor een trouwfeest (receptie). Haasten dus naar huis, de douche in, de vef afschrobben, kleren uitzoeken, de drukke straten door naar de auto en dan door de drukte proberen weg raken uit het centrum.
Op de receptie handjes schudden van een boel mij onbekende mensen, 2 glaasjes fruitsap drinken en vooral anderhalf uur lang staan te staan, mij te vervelen. Soms moeten er nu eenmaal van die minder spannende actes de présence gegeven worden, volgend weekend overigens net hetzelfde scenario. Er wordt iets afgetrouwd van’t jaar…
Maar om 19u moest ik onverbiddelijk zijn en moesten we daar als de gesmeerde bliksem weg, om 20u echter zou Maxon Blewitt op Boomtown spelen en aangezien ik dat cd’tje al heb grijsgepeeld, kon ik dat niet missen.
Eens in Gent natuurlijk de obligate parkeerproblemen (mensen, blijf alsjeblief eens WEG van die bewonersparkings, er zijn ondergrondse parkings genoeg, ga daar staan), maar met slechts 10 minuten vertraging op Boomtown aangekomen.
Daar was tot mijn grote verbazing geen kat volk, we konden probleemloos tot aan de 3e rij raken.
Het optreden was goed, maar niet geheel wat ik ervan had verwacht. Bjorn Ericksson is een echte frontman, kan gitaarspelen als een god, ziet er goed uit en heeft de nodige uitstraling, maar de groep kwam niet echt over. Naast Ericksson stonden er nog een stuk of 3 goeie muzikanten op het podium, en dan was er nog het zusje, die een gans optreden niet anders heeft staan doen dan knoeien (ze heeft meer aan haar gitaar staan pulken dan er op spelen, en het zingen wou ook niet altijd even goed lukken).
Het zal dus geen van hun beste optredens geweest zijn, maar toch blijf ik erbij dat het een erg fijn groepje is. Helaas waren de publieksreacties eerder lauw.
Voor Absynthe Minded kwam er wel volk opdagen. Deze mannen had ik nog nooit gehoord, ondanks hun alomtegenwoordigheid, dus ik was best wel benieuwd.
En het was de moeite, na dit concert ben ik overtuigd en mag de cd een dezer worden toegevoegd aan de collectie. Echt goede miziek, origineel, leuk, goed gespeeld. Slechts met momenten gingen ze wat uit de bocht, toen de sfeer wat te kampvuurachtig werd. Maar al bij al echt een aanrader.
 
Daarna nog wat rondgelopen, oa de man die uit zijn ogen ademt gezien, maar wijselijk besloten daar geen geld aan uit te geven…
 
Ook zondag was het eerst werk en dan dan pleasure. Ik heb me een ganse dag toegelegd of zen, of de kunt van het verven van een oude deur met een veel te klein borsteltje. Een deur voorzien van veel ‘reetjes’ dan nog. It’s an art…
Maar ondertussen is onze slaapkamer bijna af, en we mogen er met recht en rede fier op zijn denk ik, van een geel-groen oud kot naar een mooie, moderne kamer…
’s Avonds was het weer Boomtown-tijd. Weer niet al teveel volk, maar dan ook geen echt grote namen.
Eerst waren The Van Jets aan de beurt. Leuk groepje, nothing out of the ordinary, maar best wel leuk. Al waren de groepsleden behoorlijk freaky (die bassist!) en waren de bindteksten van het zangertje echt niet verstaanbaar. Maar lekker stevig, ideaal om de avond mee te beginnen.
Daarna was het de beurt aan Waldorf, eveneens een groep die we nooit eerder aan het werk hadden gezien. Ondertussen deed mijn rug wat te zeer (ja, ik word oud) en hadden we ons achteraan op een houten verhoogje neergeplant. Zo konden we rustig keuvelen en de groep toch nog horen. En ik moet zeggen dat het echt wel meeviel, bij wijlen erg aanstekelijke muziek, en van de vage beelden op het schermpje af te leiden hadden de heren een kleedje aan, iets waar ik ook al niet geheel ongevoelig aan ben! Een groep om in de gaten te houden volgens mij. Wat overigens niet moeilijk is, wie wil kan ze deze Feesten NOG 2 keer aan het werk zien (maar ik neem genoegen met een keer).
Daarna onze toekomstige en eveneens verbouwende buurman tegen het lijf gelopen en wat tips en ervaringen uitgewisseld, en dan was het tijd voor een lekkere reuzenpannekoek van een van de eetkraampjes…
 
Voila, dat was het dus zowat voor de eerste 2 dagen. De komende 8 ga ik er zeker opnieuw bijzijn. Er staat nog tal van lekker op het programma, onderandere Sioen, De La Vega, Stash, Daan, DAAU, Jerboa, Arsenal, Bolchi,…
 
Ondertussen is het vandaag ook mijn laatste werkdag van de maand, en gaan we de laatste rechte lijn naar de verhuis in. Het zullen dus zware dagen worden: overdag verbouwen, ’s nachts optredens ed gaan meepikken. En dan hét grote werk, het effectieve verhuizen. Hopelijk zijn er niet teveel gebroken ruiten, kapotte dingen en hernia’s!!!
Ergens tussen 25 en 31 juli gaan we pogen te verhuizen, en vanaf 1 augustus begint er dus een gloednieuw en veelbelovend hoofdstuk, in ons eigen nieuwe stekje…
 
Dus aan iedereen veel plezier en CU later!

5 gedachten over “Gentse Feesten!!!

 1. indeed gen volk op boomtown! gelukkig! lol dan zie ik ten misnte ook eens iets!

  allez een heel goed verlof gewenst! veel werkplezie in jullie huisje enne jah tot?

  Like

 2. Josie zag er zaterdag om te snoepen uit in haar nieuwe zomerjurk. ook al kwam er af en toe its piepen (hoewel ook dat gezien mag worden) Absynthe minded bleken die twee knoestige wortels die naast ons het optreden van maxon blewitt volgden, ofte twee broekies. We worden oud. Het madammeke van maxon blewitt moet een ursus paniek management of zo volgen, een snaar breken is geen reden om een heel optreden te prutsen, jammeren, vergeten zingen, vals zingen, heen en weer dribbelen … Zaterdag kunnen weerstaan aan de lokroep en sirenezang van in vet gebakken patatjes. The van jets zijn goed en leuk maar missen volgens mij de absolute klasse die illustere voorgangers als das pop, mintzkov luna, den admiraal, evil superstars en noordkaap wel hadden. Zal blij zijn als ze het tegendeel bewijzen. Waldorf beetje uit zelfde bedje ziek: 10 keer beter dan wat een aantal jaren geleden als een “goeie belgische groep” werd beschouwd. Met de huidige lichting supersterren aan het rockfirmament: een stevige middenmotor. Bovendien spelen zowel waldorf als jets een stijl waar er 100001 amerikaanse groepjes hen zijn voorgegaan. Langs de andere kant , bush, niet de idiote president maar het verwijfde rockgroepje van mijnheer stefani heeft er wel mee gescoord, dus waarom niet. Slechter dan bush kan niet, en deze uitspraak is op zovele wijzes te interpreteren. Zondagavond niet kunnen weerstaan aan de vettige verleiding.

  Like

 3. zeker niet slecht, maar ik werd gek van die bas die te luid stond waardoor je de zanger niet meer kon horen.. Vandaar onze lucht naar andere oorden :o)
  Delavega staat zeker op mn lijstje en ik zal er dan ook weer vertoeven

  Like

Reacties zijn gesloten.