home sweet home

Voila, nog eens even de tijd om hier iets te komen schrijven. Wel vrees ik dat ik weinig te vertellen heb, geen spectaculaire gebeurtenissen in mijn leven de voorbije dagen.

 

Zaterdag de ganse namiddag gewerkt, tot ’s avonds. Daarna niet meer de puf om nog buiten te komen en gewoon een DVD’tje opgezet: Seabiscuit. Ik had die dag immers zo fijn paardgereden en zo bleven we nog wat in de sfeer, haha…

Geen topfilm, maar toch mooi, zeker als je wat geïnteresseerd bent in paarden. Het boek is wel een absolute aanrader trouwens.

 

Zondag dan bezig geweest in ons huis: in de slaapkamer al de muren en het plafond afgewassen. Alle plafonds in ons huis zijn nogal hoog, dus het is niet altijd even makkelijk als het klinkt. Ik heb bovendien wat hoogtevrees, dus zo op een ladder staan wankelen is niet echt iets waar ik dol op ben (omdat in ons gans huis geen enkele vloer recht ligt, kan die ladder akelig staan wankelen hoor). Ik heb me dus vooral toegelegd op de muren, lol.

 

Bovendien dringen er zich een aantal beslissingen op. Mensen die tips hebben, altijd welkom.

Zo ligt de plankenvloer in de slaapkamer dus slecht. Op een bepaald punt zweeft hij, er is iets mis met de dragende balk eronder. Wat weten we natuurlijk niet. En je kan niet gaan kijken zonder die vloer stuk te maken (er is toch veel kans dat die dan stukgaat). Bovendien is het een vloer van dennenhout, en horen we hoe langer hoe meer negatieve berichten daarover: je zou het niet kunnen opschuren omdat het hout te zacht is, het is ook niet geschikt om te behandelen. En die balk moet hoe dan ook gemaakt. Dus hebben we besloten een nieuwe vloer te leggen. De vraag is dan nog, wat gaan we gebruiken. Na wat opzoekingswerk blijken er 500 oplossingen te bestaan, allemaal met hun voor- en nadelen en prijskaartje.

Voorlopig gaat mijn voorkeur uit naar gewoon nieuwe planken. Maar dan nog rest de vraag, van welk materiaal. De prijzen lopen nogal sterk uiteen (van 15-80€/m²).

 

Ook wat betreft nieuwe ramen en verwarming zijn er nog geen knopen doorgehakt, integendeel, er rijzen enkel nieuwe vragen!

 

Tot slot heb ik me bezig gehouden met het uitkiezen van een energieleverancier voor electriciteit en gas. De vorige bewoners hadden electrabel, maar je ziet van hier dat ik bij dien afzetters ga blijven. Mijn voorkeur gaat uit naar Citypower: belgisch, groen en goedkoop.

Wie is er nog veranderd van leverancier en wat zijn jullie ervaringen?

 

Zoals je merkt, geen spannende verhalen he…

4 gedachten over “home sweet home

 1. Je vraagt raad, maar krijgt er niet veel hè :oD

  Verwarming (omdat papa thuis een zaak heeft erin): Een gasketel alleszins (met die dure mazoutprijzen van tegenwoordig) Ik kan ATAG aanraden. Het is heel zuinig en zeer degelijk van kwaliteit. We hebben het thuis nu zelf en merken degelijk een verschil met onze vorige mazoutketel.
  En zonnepanelen zijn het nieuwste van het nieuwste. Werken op daglicht, dus er moet niet persé werkelijk zon zijn. Een gratis energieleverancier. Een investering dus.
  Van vloeren an je niet veel raad geven. Laminaat boven leggen klinkt heel hard, en verslijt op den duur. Dan moet je nieuwe leggen. Parket daarentegen kun je behandelen en opschuren. Maar welke parket nu de beste is, daar kan ik geen antwoord op geven.
  Ramen: ik denk niet dat je nog echt negatieve ervaringen kunt hebben met ramen. Zowel houten als aluminium als pvc ramen hebben hun voor- en nadelen. Dubbele beglazing alleszins nemen, maar ik denk dat dat tegenwoordig standaard is.

  Alsjeblieft ;o)

  Like

 2. Ik zag toevallig dat je misschien bij citypower aangesloten wilt worden.
  Als je info nodig hebt, ik werk voor citypower, dus vraag gerust..
  En het is een goeie keuze! Neem mss een kijkje op http://www.vreg.be

  xx

  Like

Reacties zijn gesloten.