Hot hotter hottest…

Ik ben een beetje een reptiel. Neen, ik heb geen schubben en mijn tong is niet gespleten. That’s not what I mean. Ik bedoel dat ik nogal koudbloedig ben… Als het fris weer is, zijn mijn uiteinden steevast half bevroren: mijn tenen zijn van ijs, ook al zitten ze de ganse dag in dikke kousen en warme schoenen, mijn vingers idem dito en zelfs mijn neuspuntje lijkt wel een ijspegel.
Zou het dan logisch zijn dat ik, in dit weer, helemaal in mijn nopjes zou zijn en in de zon gaan liggen genieten?
Ik weet het niet, maar ik ben niet in mijn nopjes. Ik functioneer niet als het erg koud is, maar bij hitte schakelt mijn bioritme automatisch naar 50%. Alles gaat trager en moeizamer. En ik hou er gewoon niet van, van het plakkerige van zweet op mijn huid, van de rode kaakjes die ik krijg van inspanningen te leveren in de zon, van de oververhitting in mijn hersenpan…
MAAR, eigenlijk wil ik niet klagen hoor, na die lange grijze en natte lente doet de zon me echt wel deugd. Ik ben veel beter gezind als ik ’s morgens opsta en ik zie een blauwe lucht en een stralend zonnetje. Dus we nemen de hitte er voorlopig met veel plezier bij…
 
Een van de aangename neveneffecten van warmte is immers… terrasjes. My favourite waste of time. Gisteren dan ook uitgebreid de kunst van het op een terrasje zitten beoefend, eerst gezellig onder ons tweetjes, dan nog een uurtje in bijzonder aangenaam en goedlachs gezelschap. Bovendien in de mensenmassa een oase van rust gevonden, perfekt…
 
Deze voormiddag gaan paardrijden. Net voor de grote hitte van de middag. Het was warm, maar echt wel aangenaam. De frisse wind maakte het draaglijk.
Paardrijden blijkt een van de enige dingen te zijn die mijn geest volledig leegmaken. En dat is echt pure luxe, als je een geest hebt die anders overuren maakt en zich maar al te graag verlustigt aan piekeringen en duistere gedachten… Maar eens ik met een paard bezig ben, verdwijnen al de zorgen, twijfels en stress, en is er enkel nog ik, de lesgeefster en dat dier. Bovendien was vandaag een ongelofelijk geslaagde les, ik zat er echt 100% relax op en alles ging dan ook erg goed. wat dingen geprobeerd die ik nog nooit had gedaan: bitloos gereden, een stukjes zelfs compleet zonder teugels. Helemaal niet makkelijk, maar wel goed voor het vertrouwen. Op zo’n momenten voel ik me echt volledig goed in mijn vel en kan ik eigenlijk niet wachten op de volgende les. Nu hopen dat de aangekondigde onweders geen roet in het eten komen gooien!
 
Gisteren was het dan Fnacledendag, wat evenveel wil zeggen als 6% korting op bijna alles. Pal op de middag besloot ik te gaan, om de dichte drommen kooplustigen die er soms zijn compleet te vermijden. Zeker met dit weer heb ik geen behoefte aan teveel zwetende lijven in mijn directe omgeving! Maar ik had dus geluk, het was er lekker aircocool en immens rustig. Op het gemakje wat cd’s bij elkaar gezocht en 50€ armer maar behoorlijk in mijn nopjes huiswaarts gekeerd.

4 gedachten over “Hot hotter hottest…

  1. ook een beetje fnacverslaafd 😉 Tja de pestkoppen, zetten ze er in brussel nog eens media markt bij, da’s helemaal om gek van te worden!

    Like

  2. In theorie zijn de plannen al gemaakt, samen met mn vriendin. Nu nog in praktijk omzetten..
    Ik heb er eergisteren gezien, ruiters te paard. damn, ik was jaloers.

    Like

Reacties zijn gesloten.