Lening, huis en er even tussenuit

De laatste weken zijn hektisch geweest. Een uitputtingsslag. Vermoeiend. Stresserend. Vanalles en nog wat.
 
We zijn nog steeds bezig met onze lening. Informatie gaan vragen, onderhandelen, nieuwe afspraken vastleggen, nieuwe voorstellen, daarmee naar de concurrentie, nadenken, wikken en wegen,… En aangezien ik geen stofferig type bent dat niets liever doet dan haar leven aan de cijfertjes wijden, heb ik echt wel betere en aangenamere dingen te doen. Langs de andere kant, het gaat over de komende 20 jaar, dus dan kan het maar beter zo goed mogelijk zijn he…
 
Daarnaast verwachtten wij gisteren bezoek: mijn ouders, broer en schoonzus kwamen allemaal eens een kijkje nemen in het huis dat we hebben gekocht. Voor wie het al was vergeten of nooit heeft geweten, we wonen daar zelf dus nog niet in, de akte is nog niet verleden, dus we moesten die mensen nog ontvangen in ons nederig, doch uiterst gezellig stulpje (voor de gelegenheid in een ultra-nette versie).
Ons toekomstige stulp is uitgebreid gekeurd en goed bevonden door mijn bloed- en andere verwanten, en nadien hebben we onze benen onder tafel geschoven bij een van onze vaste Italianen. Penne arrabiata, lekker!
 
’s Avonds hadden we ook al iets gepland, teerbeminde had namelijk gratis kaarten kunnen bemachtigen voor de jumping van Brussel,  de Audi Equetrian Masters! 44€/kaart! De kaarten waren helaas enkel voor de eerste avond, wat een gala-avond was, dus nog niet de jumping zelf. Maar aangezien we niet het soort volk zijn dat uit zichzelf naar gala-evenementen trekt, het met paarden was en dus gratis, had ik er toch zin in.
Het evenement had plaats in Tour & Taxis, en dat was meteen mijn eerste kennismaking met de site. Ik ben nogal wild van dat soort oude industriële architectuur, dus daar even rondwandelen alleen al maakte het voor mij de moeite. Waanzinnig mooie site, echt super hoe ze die nu in ere herstellen.
De avond zelf dan. Het was koud! Zo’n oude grote hal is natuurlijk niet warm te krijgen, en aangezien het buiten net niet vroor, was het op de tribune ook niet bepaald warm.
Eerst was er een hele hoop geëmmer onder leiding van Anne de Baetselier, gehuld in een gedrocht van een galakleed, en aan het zagen dat het een aard had. Op de baetselier na praatte niemand van het eminente gezelschap bovendien een woordje Nederlands. Daar kon ik al niet echt mee lachen.
Dan kon eindelijk de show beginnen, secrets of horses: “Na een Awardsceremonie waarbij de allergrootste namen uit de paardenwereld gelauwerd worden, zal Mud Flow, één van België’s succesvolste bands, live zorgen voor de sound track die het uitzonderlijke spektakel SECRETS OF HORSES zal begeleiden. Dit wordt een absolute aanrader ! Deze show verzamelt 40 paarden, 20 dansers, lucht-acrobaten en maar liefst 25 muzikanten in één wervelende symbiose. Het geheel zal baden in een betoverend licht- en kleurenspel.”
Het was tof, maar fijn dat het gratis was. Het oversteeg het niveau van het amateurisme helaas niet. De danseresjes leken volgens mij geplukt uit de plaatselijke balletschool, en hetgeen ze deden was in mijn ogen het etiket ‘dans’ niet waardig. De paarden waren leuk om te zien, maar echt hoge niveaus werden ook daar niet gehaald. De zo geroemde symbiose tussen de dansers en de paarden was ook totaal niet aanwezig.
Het was echter best leuk: de live muziek was niet slecht (ik had nog nooit van Mud Flow gehoord trouwens), er waren een paar waaghalzen die spectaculaire dingen uithaalden te paard en ook los van de paarden waren er een paar acrobaten. En ik kijk sowiso heel erg graag naar paarden… Volgens mij was dit nog het best te vergelijken met een avondje circus, leuk entertainment, maar ik had iets meer verwacht…

3 gedachten over “Lening, huis en er even tussenuit

 1. in Turn and taxis doen ze nog meer dingen, maybe we should go there once! nevern been in that industrial renewed site anyway… :s
  im’ looking for a leather jacket: weet je soms ee nwinkel in gent of elders?
  veelplezier en hopelijk tot binnenkort eens!
  cms

  Like

 2. wat dat gereken en getel betreft. Morgen is ’t bij ons zover: dan is Duikbootjes huis officieel van hem. En het begon tijd te worden!

  Nu nog aftellen tot het eind van het jaar, en we kunnen erin!

  Sterkte nog!
  Greetz,
  Aude

  Like

Reacties zijn gesloten.