Concert Ozark Henry (Leffinge 1/11)

Gisteren naar het verre West-Vlaanderen getrokken voor een concert van Ozark Henry. Ik was een beetje laat met beslissen, dus alle concerten in mij iets bekendere zalen waren al lang en breed uitverkocht, maar voor dit concert had ik dan toch nog kaartjes kunnen bemachtigen (in tegenstelling tot een bepaald heerschap, dat nog later was en het evenement dus moest missen… lol).
 
Omdat Leffinge na enig opzoekwerk deel bleek uit te maken van Middelkerke, ontsproot uit mijn brein spontaan eerder die dag nog eens naar zee te gaan. Ik heb niet echt iets met de zee, maar in de herfst/winter kan een standwandeling me wel bekoren. En we moesten nu toch in de buurt zijn.
Maar zoals steeds waren we die dag niet echt gehaast, en zijn we pas tegen 16u richting zee vertrokken. Ergens had ik het zo ook wel verwacht, want we zijn niet het soort mensen dat alles tot in de puntjes plant en voor dag en dauw opstaat voor een uitstapje. We zijn eerder het soort dat wel ziet wat er zich aandient en de inspiratie van het moment volgt…
Maar dit had eigenlijk wel zijn charme, zo rond zonsondergang kwamen we aan op de dijk. Die liep dan nog afgeladen vol met gezinnen met kinderen. Na een tijdje stappen daalden we af naar het strand, het begon al te schemeren, en daar was het wel heerlijk rustig. Ferme wind tegen, best wel guur weer, maar zo een zonsondergang op het strand, het kan me echt wel bekoren…
Daarna dan een plek gezocht om te eten, als vegetariër aan zee echt geen sinecure. In al die typische restaurantjes en tavernes hebben ze enkel (dure) vis en steaks…
Na een eindje zoeken toch nog een restaurantje gevonden waar ze een redelijk assortiment pasta’s hadden. Daar dan een eind blijven zitten en dan op naar De Zwerver.
 
En nu waar ik het eigenlijk over wilde hebben: het concert. Om kwart na negen maakte Piet Goddaer geflankeerd door een groepje muzikanten en een zangeres zijn aantrede. Het optreden werd meteen goed ingezet met een van mijn favorieten, ‘Word up’. Direct prijs. De rest van de avond werd gevuld met een fijne mix van oude hits, vooral van de voorganger Birthmarks (Rescue me, Sweet instigator, Intersexual, do you love me) en het rustigere, nieuwe werk. Live kwam het allemaal zo mogelijk nog beter uit de verf dan op cd, wat ik echt wel een een ongelofelijke prestatie vind.
Bovendien hadden we in het gezellige zaaltje een plek kunnen bemachtigen op de eerste rij, en direct aan het podium, zonder dranghekken of van dat gedoe. Wel ietsje teveel naar de zijkant, zodat we vooral de achterkant van Piet Goddaer te zien kregen, die nogal eens dwars op het podium stond met zijn toetsenbord.
Niks dan lof voor die man trouwens, ook vestimentair. Al is dat natuurlijk volkomen bijzaak.
Na een goed uur muziek was het afgelopen, maar het publiek bleef wat op zijn honger zitten, we hadden de huidige single, Indian Summer nog niet gekregen. De groep kwam echter direct terug voor bisnummers, eerst het hele mooie Give yourself a chance with me, en dan Indian Summer. Daarna werd de groep nog twee keer teruggeroepen, en speelden ze telkens weer 2 nummers. Supersympathiek!
 
De heer Goddaer beperkte zich de ganse avond qua podiumtalk tot een woord: Merci!

3 gedachten over “Concert Ozark Henry (Leffinge 1/11)

 1. ik ben dus een “bepaald” “heerschap”…
  mijn heerschappij is idd bepaald, maar goed, tot daar ik ikomhjier pas laat over de vloer wegens intrnetmoeilijkheden…snifferdsnoterdensuit! ook letterlijk! ik heb net een wintertrui aan, boven mijn nieuw hemd…ik moet al sindsdien niezen en snotteren? ben ik opeens allergisch aan mijn trui? snif!
  ik was oko te laat voor tickets I know! online bestellen was uitverkocht…mss dat er ouden geweest zijn in de verkooppunten ik weet het niet? i missed somethign yeah, maar het was ok familiedag bij…tot daar! i shoudda been there i guess!
  ribfluweel is toch cool niet? 😉
  floer??? velours zeker!!!! :p:p

  Like

 2. hey tis den 13den om 14u30, ne zaterdag dus! K zou wel goed op tijd komen, want er gaat volgens mij massaal veel volk op afkomen!

  Greetzz

  Like

Reacties zijn gesloten.