A night to remember: Concert Zita Swoon (Handelsbeurs 18/10)

Moe van drukke werkdag, maar zal pogen in een verslag beetje weer te geven hoe super de avond gisteren wel was.
 
Vorige vrijdag de nieuwe cd van Zita Swoon in huis gehaald (samen met Pinback en Ozark Henry). Het is een cd die vanaf de eerste seconde mooi is, maar die tegelijkertijd toch een echte groeiplaat is. Ietsje zachter dan de vorige, maar toch zeer herkenbaar als Zita Swoon.
 
Live speelden ze bijna de volledige nieuwe plaat. De nummers zijn live net even mooi als op plaat. De verschillende zanglijnen van Carlens worden opgevangen door het koortje dat ook op de plaat terug te vinden is, Radio Candip. En deze dames doen dat uitstekend!
 
De nummers zijn breekbaarder en persoonlijker dan ooit, en Carlens gedroeg zich navenant ingetogen. Al liet hij soms zijn demonen op de hem kenerkende manier ook wel los. Voor mij blijft deze man de meest charismatisch Vlaming. Zonder twijfel.
 
Tussen de nieuwe nummers door zaten een paar oudere, telkens in een nieuw kleedje. En alhoewel sommige groepen daarbij de mist ingaan, niet Zita Swoon. De nieuwe versies waren verrassend, en zeker zo sterk als het origineel.
Zo was er Ice Guitars, Song for a dead singer (alhoewel meer akoestisch dan op plaat een erg krachtige versie, stukjes a capella, ontroerend mooi. Minder elektrische versterking, meer leuke bijgeluidjes), My bond with you and your planet: disco (opgebouwd als een stukje zang, dan plots uitmondend in deze vrolijke single, nu zonder zijn disco-kleedje, maar minstens zo swingend), Hot hotter hottest (ijzersterk!), Moving through life as prey (omdat volgens Carlens de madammen het zo mooi zingen, tevens de afsluiter), Circumstances,…
 
De band was redelijk ingetogen, maar toch leken ze er plezier in te hebben. Achteraf bedankte Stef Kamil Carlens iedereen uitgebreid.
 
Ook voor de zaal een woord van lof: het was niet te druk van publiek, ik stond redelijk vooraan en had toch voldoende adem- en beweegruimte, de klank was gewoon prachtig, en de zaal is dan ook nog eens heel mooi.
Enkel het personeel was minder, een koemens dat daar werkte vond het nodig een glas wijn over mijn broek te morsen (zonder zich hiervoor te excuseren uiteraard). Ik zou graag hebben dat ze mijn was komt doen. Merci.
 
Aan Zita Swoon: tnx for a magical evening!

7 gedachten over “A night to remember: Concert Zita Swoon (Handelsbeurs 18/10)

 1. Heeey! Ik kwam hier effe toevallig terecht, maar wou maar effe zeggen dat ik Zita Swoon ook fantastisch vind!
  Groetjes!

  Like

 2. ikval hier nog een sbinnen en ontdk dat ik opeens zieklijk jaloers ben op jou!!! i wanted to be there too!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*yell!!!*

  Like

 3. Hey hey, tot mijn grote scha en schande moet ik toegeven dat ik ze enkel ken van het nummer bananaqueen, wat ik trouwens een schitterend nummer vind 🙂 Wie weet ken ik er nog meer van, maar ‘k ben echt niet goed in het van wie is welk nummer spelletje.

  Like

 4. De Handelsbeurs is idd een prachtige zaal! Duikbootje en ik houden ’t programma daar altijd goed in ’t oog. Daar naar een optreden gaan, is altijd een stuk intiemer dan in zo’n megazaal hé!

  Like

Reacties zijn gesloten.