15/10: Film 11: Genesis

De laatste film voor ons van het FilmFestival 2004
Best wel met spijt in het hard begaven we ons naar de filmzaal, na een erg hektische dag…
 
Verhaal: deze film heeft als bijtitel, Microcosmos 2, en is dan ook van dezelfde makers als Microcosmos. Vandaar dat ik deze film dus absoluut wou zien, zelfs als moest ik er verlof voor nemen…
De film zelf was echter maar half wat ik ervan had verwacht. Het was een beetje vis noch vlees. Niet enkel de adembenemende documentaire natuurbeelden, echter ook een rare oude man die een scheppingsverhaal vertelt. Nu ja, misschien is na 11 films de concentratie en het enthousiasme gewoon ook te erg gedaald om een film nog naar waarde te kunnen schatten.
Aangename ingrediënten waren alleszins de hele mooie beelden van mens, dier en natuur, die soms ook erg grappig konden zijn, en begeleid door de mooie muziek van Bruno Coulais en soms ook wel het ‘verhaal’ op zich.
 
Niet al te lange film, verplicht voer voor fans van Microcomsos en The traveling birds, maar het mist de pracht van die laatste film. Wie nog nooit een film heeft gezien van deze makers, zou het toch echt moeten proberen!

4 gedachten over “15/10: Film 11: Genesis

  1. Waar halen jullie toch al die energie vandaan om zoveel cultuur op te snuiven?? Ik benijd jullie! Ik ga de filmbesprekingen eens op mijn gemak komen lezen, je weet nooit dat één van de films na het filmfestival nog in de zalen blijft of komt.

    Like

  2. waarde cms, ging niet over egels. toch niet voor zover ik gezien heb. Fim “finastra di fronte” heeft publieksprijs gekregen en komt binnenkort uit in studio scoop. allen daarheen dus…ideale film om een date mee naar toe te nemen trouwnes beste cms…

    Like

Reacties zijn gesloten.