14/10: Film 10: Maria full of grace

De voorlaatste dag Filmfestival voor ons!
 
Verhaal: een 17 jarige Columbiaanse moet niet enkel zichzelf, maar ook haar alleenstaande zus en diens baby onderhouden, en werkt daarvoor op de enige plaats waar er in het dorp werk is, de bloemenkwekerij. Ze gaat om met een ietwat corpulente vriendin Blanca, en heeft een vriendje, Juan, waar ze echter niet echt van houdt.
Wanneer ze zwanger blijkt, hierdoor zich misselijk voelt en op het werk niet mag rekenen op een toiletpauze, geeft ze haar ontslag. Haar moeder en zus dringen er echter op aan dat ze haar job terug gaat vragen, omdat ze het geld nodig heeft. Maria is echter een charismatiche, maar ook koppige jonge vrouw, en weigert.
Via een jongen raakt ze in contact met de wereld van de drugssmokkel. Ze besluit dat dit de oplossing is voor haar probleem, en engageert zich om met een maag vol in latex verpakte drugballetjes het vliegtuig naar de VS te nemen. Dan begint een hels avontuur…
 
Vooral de hoofdactrice maakt deze film de moeite waard. Ze zet haar rol neer vol overtuiging Ook de andere acteurs presteren verre van slecht.
Een echte topfilm is het niet, waarom niet, daar ben ik zelf nog niet helemaal uit, maar deze film kan desondanks de concurrentie met 90% van de films in de zalen met gemak aan. Zeker een van de betere die er te zien zullen zijn!
Verfrissend, spannend, jong, exotisch, hard.