12/10: Film 8: Code 46

Net als de eerste film 9 songs een film van Michael Winterbottom. Echter totaal onvergelijkbaar.
 
Verhaal: onze wereld in de toekomst. Mensen leven afgesloten in de rijke steden, en kunnen enkel daar binnen of buiten indien ze een papel hebben, een soort verzekering, enkel te verkrijgen via de overheid. Tussen de steden leven de uitgeslotenen in minder fortuinlijke omstandigheden.
Een zakenman moet voor een onderzoek 24u in een andere stad zijn, en wordt daar verliefd op een meisje. Notabene een meisje dat de misdaad pleegde die hij moet onderzoeken, nl papels vervalsen.
 
Ik vond de film erg goed, tot het laatste half uur. Toen vond ik de gang van zaken zo hard dat ik echt niet meer van de film kon genieten. Een stomp in mijn maag was de film plots. Ik kan het dus niet eens zijn met CMS, die zegt dat de film niet meeslepend is, de film was meer meeslepend dan mij lief is.
Net wanneer je denkt te weten hoe het zal aflopen (geen happy end, maar ook geen drama, that’s life); neemt de film een drastische wending. Beginnend met een vrij-scène die ik al redelijk degoutant vond, alhoewel totaal niet expliciet (zie 9 songs), en zo steeds verschrikkelijker wordend…
Hoe meer je erover nadenkt, hoe erger het wordt…
Al ben ik het wel eens met de opmerking dat Tim Robbins erg saai en koel acteert, Samantha Morton (denk aan Minority Report) is schitterend!
 
Bevreemdende film, maar toch wel de moeite…

2 gedachten over “12/10: Film 8: Code 46

  1. inderdaad, ik kan de film precies niet goed vatten…
    en ja opeens die wending is idd een beetje tjah…
    euhm…
    ik moet nu eignelijk dingen dnaar huis we etne om 18u45! heb net leuke cursus initiatie dreamweaver gehad en net al die dingen gedownloaded…maar ik weet niet meer hoe ik eraanmoet beginnen :s 😦

    Like

Reacties zijn gesloten.