9/10:Films 3 en 4: The story of the weeping camel en captive

The story of the weeping camel.
Gratis tickets, met dank aan de stad. Resultaat was vol dat 80% van de aanwezigen 55+ was, en 5% -12. Maar kom, uiteindelijk hielden ze zich wel allemaal stil.
 
Verhaal: familie in de Gobi woestijn leeft van hun dieren (geiten en kamelen). Wanneer er een zeldzaam wit kamelenveulentje wordt geboren, wordt het verstoten door de moeder. Om het mogelijk te redden, moeten de jonge zoontjes op zoek naar een vioolspeler in een soort stadje wat verderop, die een bepaald ritueel kan uitvoeren.
 
Mooi, mooi en nog eens mooi: de eenvoud van de ‘acteurs’ (iedereen speelt gewoon zichzelf), de eenvoud van het verhaal, de kennismaking met de cultuur en het leven daar, het ontroerende verhaal, de prachtige beelden van zowel de mensen, de natuur als het landschap. Absoluut niet te vergeten moment: het einde van de film, wanneer ze het ritueel uitvoeren en de moederkameel begint te wenen.
 
Geen saaie trage film over rare mensen in een ver en onbeschaafd land, maar een eerlijke, ontroerende filmervaring.
 
http://www.thinkfilmcompany.com/weepingcamel/index2.html
 
Captive
Verhaal: op een dag wordt de Argentijnse 15 jarige Christina plots meegenomen van school naar een rechter. Die vertelt haar dat haar ouders eigenlijk haar ouders niet zijn, maar dat haar echte ouders ooit verdwenen zijn (onder het Argentijnse regime in de jaren ’70 blijkbaar een veel voorkomende zaak). Hij haalt er een oudere dame bij, die dan haar echte oma zou moeten zijn, en waar ze vanaf nu ook bij moet gaan wonen. Bij de mensen die ze tot dan toe als ouders zag, mag ze op rechtersbevel niet meer wonen.
Na de eerste schok gaat dit meisje op zoek naar de waarheid over haar leven.
 
Boeiend verhaal over de zoektocht van een tiener, tegen de achtergrond van het Argentijnse politieke regime van vroeger en nu. Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal, dat zich langzamerhand ontvouwt. Als kijker zijn de gebeurtenissen nu eenmaal net zo bruusk en moeilijk te volgen als ze voor Christina zijn.

Een gedachte over “9/10:Films 3 en 4: The story of the weeping camel en captive

  1. ik vind dat die kameel een heel maffe snoet trekt! 😉
    en ja mooie films!! “mean creek” daar heb ik voor gepast hoewel Mus en C mij ook daarvoor hadden uitgenodigd!!

    Like

Reacties zijn gesloten.