Autumn in August

Brrr, elke keer ik door het raam kijk, word ik een beetje neerslachtig. Het lijkt op herfst. Het voelt als herfst! En dat nu al…
 
Nu ja, erover zeuren zal weinig helpen vrees ik!
 
De laatste weken wel veel leuke films gezien. Aanrader: Caterina va in Cittá. Heel sympathieke, leuke, originele, ontspannende film! Een echte verademing… Verhaal: een meisje verhuist samen met haar neurotische gezin van een onooglijk dorpje naar het trendy mierennest Rome. Pretentieloos, maar verfrissend en de moeite waard.
Vorig weekend gezien: Capturing the Friedmans: documentaire. Verhaal: een familie waarin plots de vader en de jongste zoon van pedofilie worden beschuldigd. Door de hobby van het gezin bijna alles op video vast te leggen, krijg je een bijzondere inkijk in hun dagelijks leven, de verhoudingen tussen de familieleden en vooral de draaikolk van gebeurtenissen en emoties wanneer de beschuldiging van pedofilie komt. Het unieke aan deze film is dat je erna evenveel weet als ervoor; er worden geen schuldigen of onschuldigen aangewezen, de waarheid komt je niet aan de weet. Zo is het in het echte leven immers meestal. Dat maakt de film zoals gezegd anders, goed, maar laat je ook met een verward en raar gevoel achter. Wel heel interessante filmervaring. Uiteindelijk handelt het eerder over een dysfunctioneel gezin dan over een pedofilieschandaal.
Deze week gehuurd: Spun: film over drugs, gefilmd als een lange trip. Indrukwekkende cast (geen echt grote namen, wel mensen die je al kent van andere films), origineel in beeld gebracht, wat zwak qua verhaal. Maar zeker niet slecht!

2 gedachten over “Autumn in August

  1. dat weer is nu echt niks voor mij hoor. nu al herfst in de zomer potverdikke gelukkig dat wij heel binnekort met vakantie vertrekken. Wij zijn gisteren ook film gaan kijken. the hole ten yards.Met bruce willis en matthew perry. Nu moet ik zeggen dat deze film wel echt slecht was. Ik ga zeker eens jou opgegeven filmpje eens bekijken. bloggroetjes

    Like

Reacties zijn gesloten.