Pukkelpop vrijdag 20/08

Pukkelpop zit er weer op, en daarmee denk ik de festivals meer in het algemeen dit jaar ook.
Het was super, echt waar! Heb me énorm geamuseerd. Veel gezien op Pukkelpop, het was echt wel vermoeiend…
Begonnen met Mauro and the grooms. Het was de tweede keer dat ik deze groep aan het werk zag. Vroeger ook eens The evil superstars gezien, en Mauro solo, en daar was ik telkens zeer van onder de indruk. Die mooie Antwerps-Poolse-Italiaanse Limburger is een waar genie. Maar met the grooms komt dat geniale toch net iets minder tot uiting. Leuk optreden, maar net als de vorige keer pakte het niet echt. Zelfs de twee oude nummers liepen wat verloren tussen al de rest. Niet slecht, maar kan volgens mij veel beter. Ook al weet ik ook niet meteen wat er nu net ontbreekt…
Na Mauro Zornik een stukje gezien. Heel leuk. Om het met de woorden van mijn teerbeminde te zeggen, ook al ontbreekt het Zornik aan het genie en het talent van Mauro, toch zijn ze live gewoon twee keer zo goed. Oerdegelijke, leuke, pretentieloze muziek.
Doch vroegtijdig doorgegaan omdan teerbeminde perse The Dirtbombs wou zien, die mij geheel onbekend waren. Indien ze u ook onbekend zijn, het gaat om een zwarte medemens op zang (charisma a volonté), een Aziatische bassiste om serieus bang voor te zijn (een echte rockbitch, bovendien net geopereerd), een Roemeense bassist (twee bassisten dus), een blonde weirdo drummer en een normale drummer (twee drummers dus jawel).
De groep was een attraktie om te zien (op het einde drumde de drummer terwijl hij op zijn hoofd op zijn drumstel stond, en nadien vlogen alle trommels door de lucht) en de muziek was zeker niet slecht, al was ik dus meer opgeslopt door hun présence.
Dan was het tijd voor een welverdiende rust. Enorm lekkere chocolate coffee van douwe egberts genuttigd, tot 2 kopjes toe, zo super!!!
Om 19u20 was het dan tijd voor mijn inmiddels geliefde Ultrasonic 7, derde keer live deze zomer! Mijn enthousiasme is nog steeds even groot, maar ik zal er niet te zeer over uitweiden… Wel was het publiek een pak aangenamer en enthousiaster dan in Lokeren, de kleine tent was volledig volgelopen en werd algauw tropisch heet, en iedereen leek zich te amuseren. Alle singles meegepikt, en dan helaas al vertrokken, om op tijd te zijn voor Mark Lanegan Daar had ik veel van verwacht, maar ik ken zijn werk nog niet zo supergoed en zijn optreden kwam ook niet echt over. Nu ja, misschien lag het aan mij, ik begon alweer moe te worden. Interessante mens alvast, zoveel is zeker.
Ook weer iets voor het einde doorgegaan om nog een mooi plekje te kunnen bemachtigen voor mijn grote helden van dEUS. Vroeger verafgode ik hen, en tegenwoordig ben ik nog steeds blij als ik ze live kan zien.
Het optreden was zeker goed, maar toch heb ik de indruk dat ik ze al beter heb gezien. Nu ja, ze hebben een lange pauze achter de rug, wie weet moeten ze gewoon wat op dreef komen en valt er weer de nodige dosis genialiteit te verwachten. Ik ben alvast erg benieuwd naar de nieuwe cd. De nieuwe nummers leken ok tot heel goed en het deed enorm deugd mijn oude lievelingsnummers nog eens allemaal de revue te zien passeren (Roses, Theme from turnpike, suds & soda, Magdalena, Nothing really ends).
Na het optreden was het meer dan anderhalf uur wachten op de Twilight Singers. We besloten al te wachten in The Marquee, moe als we waren. Daar was nog geen volk, zodat we ons neerzetten tegen het podium. Na een zeer lange anderhalf uur begon het optreden dan en stonden wij op de eerste plaats! Had ik nog niet veel meegemaakt, en dan voor zo’n groep, ik moet niet vertellen hoe erg ik in mijn nopjes was zeker…?
Het optreden was heerlijk, al vond ik ze in de AB beter. Greg sprak nu ook af en toe wel tegen het publiek, maar toen leek hij toch nog in veel grotere vorm. Een aantal enorm mooie nummers van de cd passeerden de revue, samen met een cover van Björk (Hyperballad) en gelukkig ook wat oude Afghan Whigs nummers (Faded!!!!).
Plots stond Koen Buyse van Zornik ook nog eens op aai-afstand van mij, weliswaar met een bijzonder zuurkijkende lelijke madame naast hem, en dus verdwenen die ook weer bijna metaan backstage…
Na de Twilight Singers compleet uitgeput weer helemaal naar huis, en tegen 4u konden we eindelijk totaal uitgeput in ons bed duiken. Maar het was meer dan de moeite!

3 gedachten over “Pukkelpop vrijdag 20/08

 1. voor ik mijn date gezelschap ga houden kom ik hier nog eens een woordje plaatsen! 😉
  howdy gowdy!! pukkelpop goed verteerd zonder al te veel regen blijkbaar! nice nice!!!
  ik heb ondertussen den Kowlier ook al een paar keer gezien de afgelopen maanden sjonge ‘tkan iet op! 😉
  allez smakelijk!
  cms

  Like

 2. Tell me more!
  ja, we waren gewapend met regenvesten, maar die zijn in de rugzak blijven zitten, nu en dan een kleine bui, maar helemaal niks ergs… De max he!

  Like

Reacties zijn gesloten.