Phobia

Ik ben gestrand! Ik zit hier, momenteel moederziel alleen, bij de ouders van mijn teerbeminde thuis, achter hun nog geen week oude pc mijn blog up te daten…
Hoe is dat zo gekomen? Wat zit hier nu weer achter? Wel, het zit zo…
Al meer dan een jaar heb ik onderaan in mijn mond een ik vermoed wijsheidstand die zich af en toe roert. Maar de pijn trok altijd wel weer over, en aanhanger van de struisvogelpolitiek die ik ben (tandpijn? welke tandpijn!) deed ik daar dus niets aan.
Zo ook weer donderdagavond. Beetje tandpijn. Niks aan de hand!
Tot ik vrijdag wakker werd met een pak meer tandpijn. En een hoop angst. Want ik ben enorm, maar dan ook enorm bang voor de tandarts. Echt, het is niet te onderschatten; tandartsen zorgen ervoor dat ik niet meer slaap van angst, beef van de zenuwen, huil als een meisje van 5, kortom, geen mooi zicht. Maar het is echt sterker dan mezelf!
Vrijdag gewoon gaan werken, was voldoende om mijn aandacht wat af te leiden.
Vrijdagnacht echter geen oog dicht gedaan.
Zaterdagochtend dan de zoektocht naar een tandarts. Die waar ik vroeger ging is te ver weg, ik vertrouw geen vreemde, dus zou het die van teerbeminde moeten worden, maar die bleek niet thuis. Mijn vroegere ook niet. Dus besloten we te wachten tot maandagochtend…
Dus gisterenavond al naar hier gekomen, omdat we dan vanochtend meteen zouden kunnen gaan, maar die mens werkt enkel op afspraak en vanmorgen was er geen plaats meer. Dus dat wordt wachten tot 17u!! Mijn teerbeminde moet ondertussen wel naar het werk, ik gelukkig niet vandaag. Dus hier zit ik!
Best wel raar, maar ben te groggy om er veel om te geven. Ik heb dit weekend de geneugten ontdekt van de Dafalgan Codeïne! Normaal gezien neem ik bijna nooit pijnstillers, misschien 5 per jaar, bij griep of erge hoofdpijn, anders nooit, en zeker nooit iets sterker dan de reguliere Dafalgan. Maar dit weekend leefde ik echt van pijnstiller tot pijnstiller: me ellendig voelen – pijnstiller – langzaam aan beter gaan voelen – beetje zweven zelfs (alhoewel dat strikt medisch gezien volgens mij totaal niet kan met zo’n lage dosering codeïne) – 2u uitstekend voelen – de volgende 2u redelijk – de volgende 2u doenbaar – de 2u daarop almaar slechter, en dan was het tijd voor een volgende bruistablet.
Ik weet het, ik heb helemaal niks ergs, wat is tandpijn nu, en wat is naar de tandarts gaan nu, het kan allemaal een miljoen keer erger! Maar toch, ik ben nogal pijngevoelig en ik ben bang voor alles wat met pijn te maken heeft, vooral dokters en aanverwanten! Wat doe je eraan he…

3 gedachten over “Phobia

 1. hela daar mijn arme buddy!!! ik zou direct nog wat meer codeïne pakken wa tis er nu leuiker dan pijnloos zweven??? en jij met je regendans! stop er oniddellijk mee!
  mijn klerkast ligt vol met frisse katoenen ZOMERhemdjes!!! dus iik wil zon!!! zon!! hitte!!! zweet!!!
  nu ja gisteren stonden er een paar ongelofelijk hete hittebronnen o de vismarkt…en nee niet heet in de zin dat je dekt dat ik het bedoel! naughty!!!
  mijn voorwerp van hitte was echter al verdwenen naar een anderemarkt…damn me…
  cms
  ps: euhm… ben het vergeten, ik vermoed da tik je wel succes zou willen toewensen bij de verschrikkelijke tandarts!

  Like

 2. Ach, hoe herken ik deze gevoelens waardoor ook ik de naam kruidje-roer-me-niet opgeplakt kreeg. Gaat het pijn doen?, vraag ik elke keer met van angst evrwrongen gezicht? Neen hoor, ontspan je maar..Waarna er alles aan gedaan moet worden om mijn bloed te stelpen omdat ik wel degelijk NIET relax bij het krijgen van een prik. Het enige wat heklpt bij mij is een kordate aanpak, nog voor ik in de stoel zit al een spuit in mijn mond, onverwacht maar meestal net tijdens een chit chatje waardoor ik nog redelijk kalm blijf.

  Like

 3. hoi hoi… ik hoor ook bij de gelukkigen waarbij de wijsheidstanden komen piepen grrr (wist je dat de helft van de bevolking ervan gespaard blijft?!) in ieder geval ze groeien ook in de verkeerde richting en ze zullen er binnekort ook uitmoeten… als je dan alle verhalen hoort over wijsheidstanden weghalen zou je voor minder schrik krijgen! Ik ben maar kleinzielig op dat gebied! Groetjes

  Like

Reacties zijn gesloten.