Verkiezingen

Nav de update van Januar wil ik hier ook eens mijn ei kwijt ivm de voorbije verkiezingen.
Ik ben werkelijk gechoqueerd door de score van het vlaams blok. Een miljoen kiezers? Wie zijn die mensen? Waarom stemmen ze op het blok? Wat bezielt hen? Van waar al die negativiteit? Pas op, ik ben de koningin van de zwartkijkers en de azijnpissers, maar in geen 500 000 jaar zou ik er zelfs maar aan denken om op die bende boeven te stemmen. En dat je NIET, NOOIT op zo’n ondemoctarische partij stemt, dat lijkt me zo evident, zo zeker en zo duidelijk, dat ik gewoon niet kan vatten waarom mensen in die fabels trappen.
Ok, de dingen die ze aanklagen zijn niet altijd verzonnen, we hébben problemen. Maar de oplossingen die ze aandragen, of beter het gebrek eraan…
Ik kan enkel eens heel diep zuchten.
En ik blijf het herhalen, de dag dat die mannen aan de macht komen, ben ik hier weg. Het kan me niet schelen naar waar, maar in een land dat bestuurd wordt door een bende …. wil ik niet leven. Never.
Ik vraag me ook af waarom de uitslag in Wallonië zoveel beter is, de PS stevig in het zadel (ik vind Di Rupo best een aangename mens) (toch voor een politicus), Ecolo die een mooie score haalt en niks van racistische partijen. Zo veel beter! Waarom kunnen de Walen dat en wij niet? Is de Vlaming dan echt compleet verzuurd, egoïstisch en nooit tevreden?
 
Gelukkig ging Groen! vooruit. Niet spectaculair, maar ze bestaan nog, ze staan er weer, en dat is al heel wat. Er is nog een groene partij in Vlaanderen. Want daar heb ik heel lang voor gevreesd, voor hun voortbestaan. Ze hebben de kiesdempel gehaald, hun score verdubbeld, en dat is goed.
 
CD&V tenslotte ging winnen, wauw, 0.2%, is dat winnen? Pffft!
 
Paars die achteruit gaan, dat is verwacht. Komt wel weer goed zeker? Ik vond de paarse regering trouwens best ok, enkel paarsgroen is beter. Ik hou niet zo van die schijnheilige oldfashioned katholieke pipo’s…

3 gedachten over “Verkiezingen

 1. u niet toespitsen op zuster monica hé :p:p:p:p
  tja idd raar Vlaanderne de niege zwarte vlek in europa oe komt da nu? zefls in dorpjes waar ze niet weten hoe een vreemdeling eruit ziet (al zullen die dorpjes dungezaaid zijn) stemmen ze ferm vlaams blok…
  “vooroordelen” en “onwetendheid” daar komt eht op neer
  klein voorbeeld: voor de komst van asielcentra heel veel protest , geen asielzoekers in onze buurt, sinds dat asielcentrum er is en die mensen van vlees en bloed die hier hopen verwelkomd te worden en een nieuw bestaan opte bouwen er rondlopen zien de mensen dat die mensen gewone mensen zijn als hen, alleen wat ongleukkiger wegens op de vlucht en staan ze er opeens zefls positief tegenover,voglens studies.
  dus ja…daarnaast de grensoverschrijdende criminaliteit is trouwens al van sinds er landsgrenzen betaan…
  cms

  Like

 2. ..heb je daar met mij: ik vond paarsgroen ook niet slecht (gerekend buiten enkele ‘communicatie’-fouten). Rood is sowieso ok, blauw alleen als het de rechterflank zou uitschakelen (maar ’t gaat de goeie weg op).

  Like

 3. dat vraag ik me ook af se … Niemand stemt op het blok en toch haalden ze zoveel stemmen … Er werd gefoefeld!!! 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.