Bruin Vierkant

Het is me al enkele keren opgevallen hoe veel Bruin Vierkant (= Vlaams Blok) fans de weg naar de blogjes gevonden hebben. Niet te schatten wat je daar allemaal kan lezen, maar kom, daarover wou ik het niet hebben.
Wel over het nieuws dat een gemeenteraadslid van het Vlaams Blok die ruzie kreeg op café en er niet beter op vond dan naar huis te gaan om zijn geweer te halen en dan vier mensen te komen neerknallen. Zijn wij nu verbaasd? Helaas niet.
Hoe ironisch toch wel dat de partij die zo hamert op veiligheid en het onveilhgeidsgevoel van de mensen schaamteloos aanwakkert om daarna met de meest simplistische “oplossingen” te komen aandraven en zo kiezers te lokken, bevolkt wordt door moordenaars en dealers (zie krantenartikel een weekje ofzo eerder).
Wat me trouwens het meest van al irriteert, is dat de kiezers van deze partij vaak nog zo hondstrouw zijn, dat zelfs dit soort voorvallen er denk ik niet voor kan zorgen dat de partij ook maar 5 kiezers verliest… De andere politici mogen dan misschien lelijk zijn, wollig, populistisch of corrupt, moordenaars zijn het bij mijn weten niet…