Geeeeeuw

Tot u spreekt een zombie. Redenen: te weinig slaap (oorzaak: de baas/het werk van mijn lief, maar hopelijk na vandaag weer een rustigere periode)? Algemene voorjaarsmoeheid? Ik weet het niet… In elk geval lijkt de koffie maar heel af en toe te werken.

Bovendien is het hier op kantoor 27°. En daar word ik dan nog suffer van. En nu ik toch aan het klagen ben, terwijl de rest van de mensen een lang weekend heeft om god weet wat mee te doen mag ik zowel vrijdag als zaterdag tot ’s avonds laat werken. Hoezee.

MAAR, er is een lichtpunt aan het einde van de tunnel, en een serieus ook, wanneer die mensen die dit lang weekend allemaal vrij hebben (en het gaat toch slecht weer zijn, poeh!) weer hard aan het werk zijn, vastgeketend aan hun bureaus, dan trekken wij naar Toscane voor een week… Geweldig vooruitzicht, niet? Ik vind het toch; een leuk appartementje op een bioboerderij met paarden (nee, de paarden zijn als ik het goed heb niet het bioproduct, maar zijn er gewoon om mee te rijden), al die prachtige steden in de buurt, leuke kleine dorpjes, Italiaans eten,… Ik tel de dagen!

 

Vandaag heb ik me nog eens lekker geërgerd aan sommige ouders en dan vooral hun producten, ook wel kinderen genaamd. Twee zetels verder in de trein een jonge moeder met maar liefst 3 kinderen op sleeptouw, twee al iets grotere, en dan een peuter. Geweldig toch, die moderne, pedagogisch verantwoorde opvoeding. Laat je kinderen vrij, 100 keer op en af door de treincoupé razen, springen, roepen, vallen en huilen, de zetels gebruiken om als halve apen heen en weer te springen, mensen te storen, en zie er vooral niet naar om. Kinderen moeten spelen, zeker weten, maar moet dat nu echt op de trein??? Ik moest het alleszins vroeger niet proberen. En toch ben ik traumaloos “groot” geworden. Pas na een klein uur deed de moeder haar mond eens open, om dan de kleinste in zeer afgelikt algemeen Nederlands en op een zeer gemaakt toontje toe te spreken, allemaal zeer pedagogisch, vast en zeker… Maar gezien het eerdere lawaai had ze wel wat vroeger mogen tussenkomen.

 

Wat heb ik verder nog te melden? Ik ben helemaal gek van de nieuwe single van Morrissey. Echt een supernummer. Ik kan niet wachten om de cd te gaan kopen. Op stubru draaien ze het nummer dan ook grijs.

 

EN hoe kon ik het vergeten, groot nieuws, dEUS speelt op Pukkelpop. Ik dacht gehoord te hebben dat ze maar een heel beperkt aantal concerten in de Benelux gaan geven, dus misschien is dit het enige in België, en dus moet ik erbij zijn. Al gooien ze voor de rest Marina Wally en vader Abraham op het podium (leeft die nog? Niet zeker?), ik ga. Het zou me trouwens nauwelijks verbazen als Marina Wally effectief naar Pukkelpop komt, de laatste jaren vind ik de affiche van het festival maar niks. Waar is de tijd dat we al van januari uitkeken naar deze muzikale hoogmis van de goede smaak? Tegenwoordig programmeren ze vooral van die skatepunk. Nu ja, Pukkelpop, ze zullen hun doelpubliek trouw blijven zeker?