There are some strange people out there…

bron: www.dierenvrienden.net
“Roland Thein, een 54-jarige Duits zakenman, werd door het Berlijnse gerechtshof tot een geldboete van 150 Euro en een celstraf van 13 maanden voorwaardelijk veroordeeld omdat hij zijn hond had afgericht om op bevel de Hitler-groet te maken.
Diverse getuigen hadden Roland in Berlijn aan het “werk” gezien, toen deze met zijn hond, die door Roland ook nog eens “Adolf” was gedoopt, wandelde en wanneer hij een vreemdeling zag de hond de bevelen “Zit” en “Saluteer” gaf.
Roland deed overigens geen enkele moeite om zijn nazi-sympathieën te verstoppen, zo verscheen hij voor de rechter in een t-shirt met daarop een afbeelding van een baby-Hitler.
Roland Thein werd door de rechtbank schuldig bevonden aan het overtreden van de anti-neonazi wetgeving, lasteren en racisme door o.a. openlijk swastika symbolen te dragen, buitenlandse schoolkinderen te brutaliseren en intimideren, en door (bewezen middels video-opnames) in supermarkten “Heil Hitler” te roepen.De rechtbank achtte zich wel onbevoegd om te oordelen of het nu al dan niet een misdrijf was om een hond te trainen in het brengen van de nazi-groet op commando.”

7 gedachten over “There are some strange people out there…

 1. Twee jaar en zeven maanden geleden had ik ook een hond.
  Een labrador, G-force.
  Toen de relatie met mijn vriendin stuk liep, kon ik hem niet meenemen.
  Ik ging terug thuiswonen en er was geen plaats bij ons thuis.

  Had ik toen de kans om alleen te gaan wonen nam ik hem mee.
  Mijn ex – vriendin wou hem niet houden omdat ze er niet mee overweg kon en heeft hem dan naar het blauwe kruis gedaan.

  Ik heb er nog altijd spijt van, ik zou hem graag ooit nog eens terug zien, ik denk nog dikwijls aan G-force.

  Het doet nog altijd pijn als ik er terug aan denk, het is ongelofelijk hoeveel liefde zo’n beestje je kan geven.

  Like

 2. Zolang het beest verder geen nazi-achtige manieren aangeleerd word, heb ik er nog niet zo veel problemen mee. Maar het baasje mogen ze een spuit geven voor mij.

  Like

 3. @ Karlo: inderdaad…
  @Saidjah: tnx voor het verhaal. Labbies kunnen inderdaad enorm veel liefde geven… Hoe ze zo naar je kunnen kijken met die grote trieste ogen… En een minuut later vol overtuiging het kot afbreken in een zotte bui 🙂

  Like

 4. Met trieste ogen iemand aankijken en het kot afbreken in een zotte bui kan ik ook. Komt er niemand mij uit het asiel halen … :-))
  Hou van honden, maar heb er geen plaats voor. Maar vroeger onder moeders rok altijd een hond gehad, en ’t doet inderdaad zeer er afscheid van te moeten nemen.

  Like

 5. ik kan het gewoon niet laten eens de medemens te testen, in dit geval door een rollenpatroon te lanceren, waarbij de vrouw lief en bereidwillig moet zijn. *lol*
  Niet persoonlijk oppakken,Josie. Heb nadrukkelijk een 😉 bij de opmerking geplaatst gezet. Hoewel ik toch begin te denken dat je iets tegen me hebt :-))
  Ik ben in een extreem gekke bui vandaag. Zijn de misschien studentenkriebels van vroeger die bovenkomen: donderdagavond = fuifavond.
  Groetjes en ik zal er ene drinken op de goede verstandhouding tussen mij en de andere bloggers ;-))

  Like

 6. Heb niks tegen jou hoor. Ik heb heel veel tegen rolpatronen en mensen die zeggen dat vrouwen lief en bereidwillig horen te zijn…

  Like

Reacties zijn gesloten.