Lamb-Koninklijk Circus-9/12/03

Gisteren dus naar Lamb geweest. Het was enorm goed. Magisch gewoon. Heb genoten. Live voor mij een van de beste groepen die er momenteel zijn. En dat dan ook nog eens in perfekt gezelschap…
 
Ik ben dus twee en half uur vroeger gestopt met werken, en de heb metro genomen tot aan de halte ‘Park’. Vandaar was het amper 5 minuutjes stappen tot aan de zaal.
Eerst was er Squadra Bossa, een dj set met denk ik die gast van Buscemi. Wel, wie weet is zoiets wel goed als je daarvoor in de stemming bent, en als je met 30° ergens in de zon op een festivalweide ligt, en als dat niet te lang duurt, maar als je eigenlijk gekomen bent voor de intensiteit en de pracht van Lamb beginnen die beats en die snerpende trompet je na verdomme anderhalf uur echt wel op de zenuwen te werken. Afschuwelijk gewoon. Als ik die nog eens tegenkom op een affiche, blijf ik thuis. Daar waren we het trouwens unaniem over eens, my loved one en ik.
Daarna dan nog een half uurtje geduld en het concert kon beginnen.
Leuke zaal trouwens, echt een circus, helemaal rond met tribunes. We hadden nog een redelijk goed zitje kunnen bemachtigen, want het was uitverkocht!
De set van Lamb was evenwichtig, een aantal nummers van de nieuwe cd, die ik trouwens pas een week geleden heb gekocht omdat we toen al kaarten hadden besteld voor het concert. Daarnaast ook wat nummers van de vorige cd, die me veel beter bekend is, en nog wat ouder werk. En natuurlijk ook mijn 2 favorieten, Gabriel en Gorecki.
Over het algemeen was de set redelijk ingetogen, Lou bleek ook ziek te zijn, alhoewel haar stem even perfect en engelachtig klonk als altijd. De gitarist en de bassist waagden af en toe wel eens wat sprongetjes, maar het merendeel van concert was toch eerder zitten en genieten. Terwijl ik me kan herinneren dat het in Werchter twee jaar geleden veeleer een actieve energieke show was. De laatste paar nummers gingen ze dan toch meer die kant op en rockten ze er nog stevig op los.
Het unieke aan Lamb, is volgens mij dat ze zo veel tegelijk zijn, de stem van Lou, de engelachtig mooie nummers, de dansbare electronica, en dan live nog eens die supergoeie muzikanten die de muziek echt laten leven. Bovendien lijken die mensen me ook zo écht, zo authentiek…
Het was dus voor mij anderhalf uur wegdromen in die wondere wereld van klanken en puur genieten.
Spijtig genoeg was het een erg kort concert, na anderhalf uur hielden ze het al bekeken, alle bissen inclusief, om 22u50 stonden we alweer in de Brusselse kou.
 
Vannacht dan amper 5u geslapen, het napraten was veel leuker.
En dan vanmorgen om 9u15 al beginnen werken, ineens die uren die ik gisteren te weinig heb gewerkt ophalen, en dus maken we er eens een werkdagje van, net geen 12u aan een stuk, nu niet bepaald mijn ding, maar moet kunnen!
Ben moe, maar gisteren was het dubbel en dik waard!

4 gedachten over “Lamb-Koninklijk Circus-9/12/03

 1. héhéh blij dat je je geamuseerd hebt my dearest buddy!
  ktjah voorprogramma’s sucken regelmatig hé…en dan nog even lang spelen als de hoofdact, gelukkig was de headliner goed! 😉
  doei!
  cms

  Like

 2. …gelukzakje!!! daar had ik ook wel bijgeweest willen zijn – :-s eh, ik geraak ff in de knoop met al die werkwoorden zeg!! :-p maar je weet wel wat ik wil zeggen é 🙂
  kuzz!
  Twinkeltje

  Like

Reacties zijn gesloten.