Gezinsuitbreiding tenhuize van mijn broer

Mijn broer en zijn vrouw zijn deze week de getuigen geweest van het verschijnsel geboorte. Het was echter niet de vrouw des huizes die een nieuw wezen de wereld in heeft geperst, maar Frida.
Frida is een gerbil, en sinds een paar weken een van hun 4 huisdieren. Omdat het gaat om een drukbezet koppel en een hond dus geen optie was, hebben ze dus gerbils in huis gehaald. De winkelier verzekerde hun dat het om 4 mannelijke diertjes ging. Eens de beesten gesetteld waren in hun grote glazen bak, bleken daar echter constant activiteiten aan de gang… En bleek een van de 4 mannetjes een vrouwtje.
De overige 3 zijn dan op bezoek geweest bij de dierenarts, alwaar er een en ander snel verwijderd werd, en het was plots een pak rustiger in het tot gerbil-residentie omgevormde aquarium.
Maar het kwaad was reeds geschied, en Frida heeft dus 6 kleine gerbilletjes geworpen. Twee ervan zijn dus te bewonderen op de foto.
Het leven van deze kleine rare wezentjes is echter de komende dagen nog erg pril en onzeker, een of meerdere zouden nog kunnen doodgaan. Al is dat natuurlijk te hopen van niet. Mijn broer kan er overigens weinig aan doen, het is de eerste 3 weken verboden bij het nestje te komen…
Maar over een week of 2 zouden ze al volledig behaard moeten zijn (en er al wat knaagdierachtig gaan uitzien, want geeft toe, het zijn rare rode dingetjes) en hun pientere oogjes opnenen.
Ik ben er zeker van dat mijn broer mij, en ik dus de wereld, op de hoogte zal houden!

4 gedachten over “Gezinsuitbreiding tenhuize van mijn broer

 1. call me stupid…hoe neomt men dergelijke snuffeltjes in de volksmond?
  ik weet niet wat dat zijn ze gerbils…hamsters? muizen?
  cavia’s? 😉
  cms

  Like

 2. geen muis, cavia of rat, ook geen hamster, maar gewoon een GERBIL. Ik geloof dat ze ook chinese springmuis heten, maar daar ben ik niet zeker van…

  Like

 3. ik heb zopas een gerbil gekrege 1 jaar is em en morge ga ik ner de winkel voor nog een te kope ma dan een vrouwtje,voor te kweke hoeveel kleintjes kunne die beeste hebbe str via mail cya

  Like

Reacties zijn gesloten.