Greyhounds in Nood

Ik heb vanmorgen alweer nr 14 van Greyhounds News in de bus gekregen, oftewel het ledenblaadje van de vereniging Greyhounds in Nood.
Dit leek me een goede gelegenheid om deze mensen op mijn blogje nog eens extra in the spotlight te zetten.
De link naar hun website kan je rechts terugvinden.
 
Deze vereniging is constant op zoek naar mensen die een Ierse Greyhound of een Spaanse Galgo willen adopteren.
De greyhounds worden ingezet bij hondenrennen en de Galgo’s voor de jacht. Zij worden nooit als huisdieren beschouwd, maar als nummers, en dus ook zo behandeld. Maar het echte leed begint pas wanneer de dieren niet meer naar wens presteren. Vaak worden ze dan gemarteld, waarbij de straffen in verhouding staan tot de mislukking van de hond. Je kan het zo gruwelijk niet bedenken, of ze doen het met die dieren… Ze op hun achterste poten zetten en dan een strop rond de nek zodat ze zichzelf uiteindelijk wurgen, ze in brand steken of op de BBQ leggen, hun poten breken, sigaretten op hun vacht doven, ogen uitrukken, verdrinken, oren afsnijden, chemische producten over hen uitgieten,…
Sommige honden hebben geluk in een plaatselijk opvangtehuis terecht te komen, waar ze indien mogelijk worden opgelapt. Een aantal keer per jaren gaan de mensen van Greyhounds in Nood in Spanje een aantal honde ophalen, die dan bij de adoptiegezinnen terecht komen.
 
Ik vind dit een broodnodig en prachtig initiatief. Mensen kunnen helpen door lid te worden, of door een hond te adopteren.
Op dit moment heb ik zelf nog geen greyhound, maar daar zal in de komende jaren gegarandeerd verandering in komen…