Barman in AB -studiedag- Flikken op het nachtelijke pad…

Na lange windstilte op deze blog ben ik terug. Uitputtende week, veel meegemaakt, dus er zal hier eindelijk nog eens een post van enige lengte verschijnen vandaag… Here we go!
 
Maandag naar het graf van mijn tante geweest, op weg naar Leuven wou mijn ma even een bloemetje brengen. Het was de eerste keer dat ik er kwam. Bevreemdende ervaring. Ik keek eens rond, en het viel me op dat mijn tante toch echt wel veel te jong gestorven is. Haar buren waren respectievelijk geboren in 1919 (ofzo, weet het al niet meer juist) en 1932, en ook op de andere graven prijkte dat soort geboortedata, en dan plots een graf met 1959 als geboortedatum. Ondertussen al 6 jaar dat ze gestorven is. Time flies…
 
Daarna wat vrolijker dingen gedaan, gaan shoppen, heb 3 pulletjes gekregen voor mijn aankomende verjaardag en heb eindelijk schoenen gekocht. Die moesten aan 4 eisen voldoen: laarzen zijn, zwart zijn, mooi zijn en supercomfortabel zijn. Aan 2 voorwaarden is voldaan, het zijn laarzen en ze zijn erg mooi. Heb ze vandaag voor het eerst aan en qua comfort is het toch niet volledig perfekt, maar ja, een mens kan niet alles hebben he!
 
Dinsdagnacht een avontuurtje meegemaakt met onze geuniformeerde medemens. Die vriendelijke men-in-blue besloten mij en mijn geliefde eens tegen te houden midden in de nacht op een snelweg. Ok, we waren een klein beetje in fout, door een klein ongelukje met een verkeersdrempel (ik was er niet bij) hadden we een klein gebrek aan achterlichten. Maar het was laat, we waren moe en we waren vooral op misschien 10 km van mijn deur. Maar driewerf helaas, onze dappere blauwe vrienden konden ons in deze gevaarlijke omstandigheden onze reis niet laten verderzetten. Dus daar zaten we, ’s nachts, zonder vervoer, want de auto moest aan de kant blijven! Met een taxi dan maar onze toch verdergezet, wat nog een goeie noot gekost heeft op de koop toe, en door de hele heisa in plaats van de geplande 8 maar een uur of 5 geslapen… Uw vriend zeggen ze dan… Jaja… Had die avond eerder visie van agent aan het spit of op provencaalse wijze moet ik zeggen…
 
Woensdag dus geheel en al niet uitgeslapen. Maar een goeie dag, mocht 2u vroeger stoppen met werken want samen met I ging ik naar de AB ’s avonds, naar het concert van Tom Barman en Guy Van Nueten. En dat bleek -zoals verwacht- dubbel en dik de moeite. De piano kwam wel wat weinig aan bod, het accent lag duidelijk op Barman zelf, en ze hebben niet zo veel covers gespeeld als aangekondigd, maar het was genieten van begin tot eind. Vooral de laastste dEUS cd kwam aan bod, samen met toch een aantal covers, 2 oudere nummers (Serpentine en Right as rain) en 2 gloednieuwe nummers. Na anderhalf uur zat het er al op, een paar bisnummers inclusief.
Barman was in een rare bui, hij hing wat de stand-up comedian uit, op zijn Antwerps natuurlijk. Best wel leuk. Hij zat soms ook op zijn kruk tekeer te gaan als een rare muppet op speed. Maar hij bewees nogmaals dat niet alleen zijn ego groot is, maar zijn talent evenzeer. Mooie nummers, zalige stem, prachtig optreden.
’s Nachts wel weer maar een uur of 5 geslapen…
 
Donderdag dan op tijd uit de veren en op naar het ICC in Gent voor een studiedag. Enorm tof! Een aantal zeer interessante sprekers, ook wel een aantal uiterst saaie (het ene onderwerp is al dankbaarder om te brengen dat het andere natuurlijk, en de ene spreker is een pak vlotter dan de andere), superverzorgd qua eten en drinken, een goeie opkomst, een paar ontspannende babbels, kortom een zeer fijne dag. Echt eens een afwisseling met altijd op kantoor tussen je 4 muren te zitten. Puike organisatie!
 
En vandaag is het alweer vrijdag, en voor de meeste mensen is het weekend al begonnen, maar ik zit nog 4u trouw op post en ook morgen is het werkdag, dus pas morgenavond kan mijn weekend een aanvang nemen…
 
Voila, nu heb ik toch mijn best gedaan he…

Een gedachte over “Barman in AB -studiedag- Flikken op het nachtelijke pad…

Reacties zijn gesloten.