Zeehondenjacht in Canada

Bron en volledig bericht: www.gaia.be
 
“Over een periode van 3 jaar mogen 975 000 zadelrobben gedood worden, wat neerkomt op een quotum van 350 000 per jaar. In vergelijking met 2002 is dit een verhoging van het quotum met 75 000 zeehonden per jaar!
De meeste zeehonden zijn tussen 12 dagen en twaalf weken oud wanneer zij worden gedood. De wet bepaalt dat het doden van de dieren op een snelle en humane wijze moet gebeuren. De manier waarop zeehonden door jagers gedood worden is nochtans verschrikkelijk wreed. De beelden tonen ons hoe zeehonden worden opgejaagd, neergeknuppeld, levend met haken over het ijs gesleurd om daarna vaak levend gevild te worden. De jonge dieren zijn gemakkelijke prooien. Ze kunnen immers nog niet zwemmen waardoor ontsnappen wel erg moeilijk, zoniet onmogelijk, wordt.
De meeste zeehonden worden gedood voor hun huid die verwerkt wordt tot luxebont. Enkele bijproducten zijn ‘helende’ oliën gemaakt van het vet van zeehonden en afrodisiaca gemaakt van hun geslachtdelen.

ACTIE

Ook in België kan je je stem laten horen. Daarom start GAIA met een schrijfactie gericht aan de Ambassadeur van Canada in ons land om een volledige verbod op de commerciële jacht van zeehonden te bewerkstelligen.”


 
 

9 gedachten over “Zeehondenjacht in Canada

 1. walgelijk dat dat nog altijd kan in de 21 eeuw,maar we kunnen er nie veel aan doen als alleen maar eens goed vloeken en onze stem laten horen,trouwens een schoon blogske
  .beyeyeyeeyye

  Like

 2. Ik heb vandaag nog op het nieuws de reportage ervan gezien!! Jakkes! Ik had een krop in mijn keel gewoon!! Ik had meer goesting om te janken dan om te vloeken eigenlijk! Dat zijn toch gewoon onmensen die zoiets doen en een misdadiger van een overheid die er niets aan doet!!

  Like

 3. HET ZIJN MOORDENAARS DIE ZO SNEL MOGELIJK ZELF DOODGEKNUPPELD MOETEN WORDEN MET HUN GEZINNEN, WALGELIJK! IK SCHAAM ME DAT IK MENS BEN. HOOP DAT DE DIEREN OOIT WRAAK NEMEN OP ZULK SOORT. DEZE MOORDENAARS MOETEN DOOD!!!!

  Like

 4. Ik vind eht vreselijk wat ze doen in Canada en ze gaan ook gewoon onverstoordt door!
  Zien zij niet wat ze die dieren aan doen?!?!?!?
  Ik vind het abnormaal en de hele wereld lijkt het gewoon okee te vinden zelfs de zangersen Destini cild of zoiets dragen bont!!!
  van de zeehonden!?!?
  Moeten we hier niet als een team tegen zijn???

  Like

 5. Heej Lisa, ik vind dat je gelijk hebt hoor, het is toch niet meer normaal wat ze doen, moet je maar eens bij google zeehondenjacht intypen, nouw dan kom je de gekste dingen tegen. Grtss esmee Reijne geheh

  Like

 6. ik vindt het gewoon asociaaal dat ze de zeehondjes doden voor bont en de Candese regering zegt : ” de dieren worden allemaal op een liefdevolle wijze gedood en ze lijden geen pijn..” dat is dus SSSSSSOOOOOOOOOO niet waar ze worden dood geknuppelt of er gaat een stompe haak door hun hoofd en ze worden !levend! gevild en soms gewoon !levend! achtergelaten op het ijs zonder vacht en maar wachten op de dood >=(
  ik vraag me af wat zij daarvan vinden de moordenaars….. ik draag nog liever een ja jas van de moordernaars dan van die zeehondjes want ” ze eten veelste veel vis ” in de afgelopen jaren zijn er alleen maar minder gekomen door dat er te weinig eten voor ze was door de doodknuppelingen.
  Canda je wordt bedankt!! >=(

  Like

 7. doordat er zoveel zeehonden worden gedood gaan ook de dolfijnen misgie uitsterven..
  eerst als er 1 zieke vis was, dan werd die opgegeten door de zeehonden ( de zeehonden worden er minder ziek van) maar omdat er nu zo weining zeehonden zijn kunnen zieken vissen zich verspreiden en zo kunnen ook dolfijnen er veel last van hebben. zelfs zo erg dat ze zelfmoord plegen door richting een strand te gaan zwemmen en…. X[ sterven…

  Like

 8. <>

  Dit vind ik nogal erg overdreven. Natuurlijk is het gruwelijk dat je zoiets een levend wezen aandoet. En dit zal direct gestopt moeten worden.
  Maar als we de daders op dezelfde manier straffen is dat hypocriet.
  Er bestaat niet voor niets zoiets als rechten voor iedereen. Ja, zelfs voor moordenaars.

  GRTZ

  Like

Reacties zijn gesloten.